sobota 10. ledna 2015

Resident Evil 5: Lost in Nightmares DLC (Návod)


The Spencer Estate



Oběhněte zleva schodiště, vstupte do části pod ním a přehoďte páku na stěně. Následně se vraťte ke schodům, po první části vyběhněte nahoru a dejte se doleva. Projděte brankou, u propasti přehoďte Jill na druhou stranu pomocí asistovaného skoku a vraťte se po schodech zpět do přízemí. Počkejte u dveří napravo, než vám je Jill otevře a vstupte do jídelny. Hned po vstupu jděte doleva, přečtěte si knížku v malé místnosti a objevíte password 1. Poté utíkejte k druhým dveřím, projděte jimi a na konci chodby vyběhněte do druhého podlaží. V místnosti s klavírem si nejprve posbírejte věci, pak prozkoumejte klavír a nechte Jill zahrát Moonlight Sonatu. Na konci tajné chodby nalevo od klavíru seberte ze stěny emblém, vraťte se s ním do hlavní haly a vložte ho do slotu na dveřích přímo naproti vám. Doběhněte k prvním dveřím, nechte Jill, ať je otevře a vstupte do knihovny s počítačem. Po jeho prozkoumání zjistíte, že potřebujete celkem 3 passwordy. Vraťte se na chodbu, dejte se doleva a dveřmi naproti vám vstupte do skladiště. Na konci si ze stolku vezměte papír a můžete prozkoumat druhé dveře v místnosti, které jsou bohužel zamčeny z druhé strany. Vraťte se do jídelny, prozkoumejte krb a přiložte získaný papír, čímž odhalíte password 2. V hlavní hale vyběhněte po schodišti, dejte se doprava a projděte brankou. Projděte jedinými dveřmi na západní straně, doběhněte na konec chodby a vstupte do ložnice, kde si musíte přečíst knihu na nočním stolku, abyste získali password 3. Následně se vraťte do knihovny, prozkoumejte počítač a otevře se vám tajná chodba. Po vstupu vás Jill odhodí zpět a sama zůstane uvězněna v místnosti, kde začne pomalu padat strop s ostny. Rychle vyběhněte z místnosti, utíkejte doleva do skladiště a prozkoumejte zamčené dveře. Hned jak Jill rozstřelí zámek, tak projděte dveřmi a přehoďte páku, čímž zrušíte chod pasti. Utíkejte zpět za Jill, prohledejte trezor ve zdi a najdete otočnou páku. S ní se vraťte do hlavní haly, vstupte do části pod schodištěm a kliku vložte do otvoru napravo od mříže. Otáčejte s ní tak dlouho, dokud Jill neproběhne do chodby za ní, počkejte, až zvedne mříž ona a projděte dveřmi na konci chodby.


Prison


Utíkejte po schodech dolů, seskočte o patro níž a otočte se. Doběhněte ke schodišti, seběhněte dolů a prohledejte okolní cely. Na konci chodby utíkejte doleva za roh, vyběhněte do druhého podlaží a zbavte se Guardiana. Následně si to namiřte po dalším schodišti dolů, počkejte, až si k vám prorazí cestu druhý Guardian a rovněž ho zabijte. Uvolněnou chodbou se vydejte dál, u zničeného žebříku vyhoďte Jill nahoru pomocí asistovaného skoku, nechte ji sesbírat zásoby a jděte doprava k zamčeným dveřím, ke kterým potřebujete klíč. Dejte se doleva, vyběhněte po schodech nahoru a začněte otáčet klikou. Až bude mříž nahoře, tak Jill sebere klíč, se kterým si můžete odemknout dveře dole. Poté jimi projděte a seskočte dolů do další části.

Waterway


Z prvního rozcestí se dejte doleva, po pár krocích odbočte ke zničenému žebříku napravo a vyhoďte Jill nahoru. Po otevření bedny sebere Jill zlatou část pečeti a pak seskočí zpět dolů. Po chodbě se vydejte dál, vyhněte se Guardianům a v zatáčce stáčející se doprava najdete nalevo další truhlu, ve které najdete stříbrnou část pečeti. Utíkejte dál, vyběhněte po schodišti nahoru a do otvoru vložte obě poloviny pečeti. Následně otevřete mříž nalevo a shlédněte krátkou sekvenci. Po pádu se proberete a zjistíte, že jste přišli o veškeré vybavení i zbraně a rovněž budete s Jill rozděleni. Utíkejte do výklenku v nejsevernější části (je to ve vyvýšené části), otevřete bednu a seberte si červenou páku. Od bedny jděte doprava, seskočte do vody a vložte kliku do otvoru. Následně nechte Jill, ať aktivuje past a utíkejte kupředu. Nalákejte Guardiana do pasti, pak zavolejte na Jill a spusťte na něj ostny, čímž získáte úlomek. Podle mapy doběhněte k uzamčené mříži, do otvoru vložte chybějící úlomek (pokud hrajete na obtížnost vyšší než amatér, tak musíte celý postup s pákou zopakovat ještě několikrát a najít tak všechny úlomky a ty pak zasadit do otvoru) a vylezte po žebříku nahoru. Nakonec pak vstupte zpět do sídla.

The Spencer Estate Revisited 


Utíkejte chodbou dál, od mrtvol si vezměte zbraně a vydejte se dál. Po zhlédnutí animace se ocitnete ve velké místnosti, kde vás bude čekat Wesker. Vypalte na něj, on se tomu vyhne a bude na vás chtít zaútočit. Pomocí akčních tlačítek se jeho útoku vyhněte a následně mu dejte ránu zblízka. Tento postup opakujte, dokud se nespustí závěrečná animace a vy úspěšně dokončíte tento DLC balíček.

Žádné komentáře: