sobota 10. ledna 2015

Resident Evil 5: Desperate Escape DLC (Návod)

Dock Area


Projděte dveřmi na konci chodby, seskočte z ochozu dolů a vypořádejte se s hordami nepřátel. Jelikož nemáte moc nábojů, tak doporučuji útočit na nohy a při omráčení je dorazit pomocí útoků na blízku. Postupně je tedy zlikvidujte a pokud nenajdete klíč u monstra, které zmutuje, tak se nachází v jednom ze dvou trezorů v této části. Jeden se nachází v horní místnosti, kam vylezete po žebříku a druhý v místnost dole (u stejného žebříku). Tyto trezory mohou uschovávat zbraně, granáty nebo právě klíč. Bohužel je to generováno náhodně a tak musíte vše prohledat, dokud nenajdete Transport Area Key. S ním si odemkněte branku, doběhněte ke zničenému žebříku a nechte Joshe, ať vyhodí Jill nahoru. Přeskákejte po střechách na konec, zabijte okolní nepřátele a seskočte dírou dolů. Vyběhněte do uličky, odstraňte útočníky a utíkejte k bráně, kde musíte sundat závoru. Dejte si pozor na útočníky, kteří vám mohou vpadnout do zad, vstupte do budovy, z níž vyšli a spolu s Joshem vykopněte vrata. Chodbou doběhněte na menší prostranství, které se svažuje dolů. Nejprve se nechte vyhodit u žebříku nahoru, sejměte Majiniho a opodál posbírejte granáty na bedně. Vraťte se dolů za Joshem jděte kupředu a na scéně se objeví silnější Majini (může to být ten s rotačním kulometemem nebo ten s motorovou pilou). Schovejte se zpět do chodby, odkud jste přišli, pomocí granátů je složte k zemi a seberte klíč, který po něm zůstane. Potom na nic nečekejte, utíkejte z kopce dolů a napravo od náklaďáku uvidíte malou místnost. Uvnitř si ze skříňky vezměte zbraň, pak se vraťte ven a odemkněte dveře u náklaďáku. Nakonec už jen projděte dveřmi a dostanete se do kaňonu.  

Canyon



Utíkejte kupředu, seskočte dolů a po schodech seběhněte na most. Dejte si pozor na raketovou věž, která vás odstřeluje zleva a pokud máte sniperovku, tak na dálku zabijte obsluhu. Až přeběhnete na druhou stranu mostu, tak si povšimněte červených vrat a dejte se doleva po kolejích. Na konci se nechte přehodit na druhou stranu propasti, prozkoumejte dveře a počkejte, až k vám Josh doběhne. Společně dveře rozkopněte, vylezte nahoru k raketometu a s jeho pomocí rozstřelte červená vrata na severovýchodě. Poté se vydejte zpět k nim (musíte utíkat stejnou cestou, jakou běžel Josh za vámi), projděte jimi a vykopněte společně branku. Utíkejte rovně, zamiřte do třetí věže, která je přímo před vámi a prostřílejte se k raketometu. Ten následně obsaďte a podívejte se směrem na západ. Tam uvidíte poslední věž a také červenou bránu pod ní. Rozstřelte ji přesně mířenou raketou, pak přeběhněte přes most a skrz bránu až k věži. Celou dobu likvidujte veškerý odpor a po obsazení posledního děla zničte bránu nalevo. Vraťte se tedy zpět na můstek, po něm doběhněte ke zničené bráně a dostanete se na nádvoří. V první části zabijte vesničany a dejte si pozor na silnější jednotky, které jsou zde zastoupeny popravčím nebo smrtícím hmyzem. Doběhněte k zamčené brance a od ní se dejte doleva. U zničeného žebříku můžete nejprve prohledat stan napravo, posbírat zásoby a potom nechte Joshe, aby vás vyhodil nahoru. Rychle postřílejte okolní nepřátelé, dejte se doprava a seběhněte z druhé strany k zavřené brance, kde už na vás bude čekat Josh. Sundejte závoru, vyběhněte nahoru a utíkejte k zátarasům, kde se spustí krátká animace. Po jejím skončení utíkejte do nedalekých dveří a bude následovat poslední část tohoto DLC balíčku.

Rooftop


Zde vás čeká finální souboj, který je poměrně náročný. Nejprve si posbírejte munici a lékárničky, kterých je zde spousta a doplňte si tak zásoby. Potom utíkejte do východní části a spustí se video. Jakmile skončí, tak vás začnou napadat hordy nepřátel. Rychle tedy využijte okolního prostředí, rozstřelte výbušné láhve a barely a zničte první útočníky. Poté se přesuňte do severovýchodní části střechy, která je naproti výtahu, uzamkněte se v rohu a udržte čistý prostor. Jedná se o nejlepší místo k obraně, protože nepřátelé mají jen 3 možnosti, odkud na vás mohou zaútočit. Musí tedy seskočit shora, přeskočit zeď napravo nebo zaútočit přímo na vás. Ubraňte se tedy prvních 5 minut, zlikvidujte všechny, kteří vás napadnou a posbírejte munici, která po nich zůstane. Následně pak ještě musíte vydržet další 2,5 minuty, dokud vás konečně nevyzvedne helikoptéra a DLC skončí. 

Žádné komentáře: