pondělí 1. prosince 2014

Disaster: Day of Crisis (Návod)

Návod

Prologue: A Hell Of A Day

Po skončení úvodní animace se rozhlédněte s kamerou kolem, podívejte se na vybuchující sopku a utíkejte kupředu. Doběhněte k místu, kde se začne propadat podlaha, rychle sprintuje dál a dostaňte se až k troskám helikoptéry. Jakmile začnete hořet, tak se uhaste mácháním ovladači, pak přeskočte oheň a dojděte k zátarasu. Dle příkazů na obrazovce ho rozbijte, následně i malé kontejnery kolem a zjistíte, k čemu slouží jednotlivé předměty. Potom zamiřte dál, s rozběhem přeskočte přes propast a následně přes další napravo. Vytáhněte se nahoru na útes, proběhněte zakouřenou oblastí a nadýchejte se čerstvého vzduchu pomocí tlačítka Z. Poté vylezte až úplně nahoru, pokračujte kupředu a shlédněte animaci se Stevem. Jakmile skončí, tak proběhněte oblastí před lávovou vlnou a stanete se svědky toho, jak si Steve zlomí nohu. Pak už jen shlédněte poměrně dlouhou scénu, která bude mít tragickou dohru.


Stage 01: Big Earthquake

Sledujte vojáky, dostaňte se k místu, kde to jeden z nich dostane do nohy a odtáhněte ho do rohu ke stěně. Pak doběhněte ke schodišti, vyběhněte o patro výš a prostřílejte se na konec chodby. Pomocí remotu otevřete dveře, pokračujte po požárním schodišti nahoru a dostaňte se k místu, kde uvidíte výbuch a následný pád vojáka. Rychle se vraťte zpět po schodech dolů a zachraňte ho tím (musíte máchnout remote ovladačem směrem k němu a Ray se po něm natáhne). Poté vyběhněte zpět nahoru a dveřmi vstupte do budovy. Zde zamiřte do dvojitých dveří opodál a postřílejte nepřátele v místnosti. Po animaci jděte nejprve doprava (propadne se zem), pak doleva a rozbijte bedny. Za rohem zastřelte teroristy, seběhněte po schodech až úplně dolů do nejnižšího patra a jakmile se začne propadat strop, tak pomocí nunchaku a remotu utečte před jistou smrtí. Nakonec se vydejte dál, počkejte, až se s vámi propadne zem a zlikvidujte poslední útočníky v tomto kole.

Stage 02: Collapsing Road

Toto je první kolo, ve kterém budete moci ovládat vozidlo. Odpojte nunchak od remotu, vezměte si remote do ruky a podle pokynů na obrazovce si vyzkoušejte ovládání. Následně jeďte městem stále kupředu a držte se směrových šipek, které se objeví na obrazovce. Až se dostanete k místu, kde se zřítí budova, tak budete Raye ovládat běžným způsobem (zapojte si tedy zpět svůj nunchuk). Dejte se doprava, dojděte k zraněné ženě a začněte ji ošetřovat rány. Nejprve jí je všechny omyjte vodou, přičemž musíte mířit do středu kruhu, pak použijte bandáž na tržné rány a zachraňte ji. Jděte zpět, zamiřte ke kamionu napravo a vylezte na jeho kabinu. Po návěsu vyběhněte nahoru, natáhněte se pro malého chlapce a podejte mu ruku. Vraťte se zpět na ulici, utíkejte kupředu a stanete se svědky zřícení budovy. Rychle jděte kupředu, vylezte nahoru do místnosti a prozkoumejte zraněného muže. Použijte na něj z inventáře lékárničku, promluvte si s ním a pokračujte k zadnímu oknu. Vylezte ven, seskočte dolů a utíkejte kupředu. Zastřelte všechny útočníky, kteří se vám postaví do cesty, jděte doprava za náklaďák a vytáhněte se nahoru na římsu. Poblíž autobusu před vámi najdete ženu zavalenou pod sutinami. Pomozte jí dle pokynů na obrazovce, otočte se a pokračujte dál po ulici. Vstupte do polorozpadlé chodby, vyběhněte nahoru a přeskočte přes díru ke zraněné osobě. Ihned po její záchraně se vraťte na ulici, z křižovatky pokračujte doprava z kopce dolů a u tramvají započne další souboj s jednotkami SURGE. Po jejich likvidaci už jen utíkejte dál a dostanete se na Jackson Street. Jděte kupředu a nalevo si všimněte muže, který spadne dolů. Jděte k němu, pomozte mu vyhrabat se zpět nahoru a jděte dál. Zabijte útočníky, nalevo u budovy si promluvte se starým mužem, od kterého dostanete Junk Range Ticket a potom pokračujte k propasti. Od ní se dejte uličkou vpravo, dojděte na další velkou ulici a jděte dolů. Zastřelte teroristy, seběhněte níž a seskočte do díry napravo. Na zádech odneste muže za jeho synem, který je vzadu za troskami, zraněnému muži nalevo dejte first aid kit a otočte se o 180º. Vstupte do uličky napravo, vylezte po troskách domu nahoru (vidíte je napravo, když vstoupíte do uličky) a dejte muži sušenky na jídlo. Potom proběhněte ohněm, uhaste své hořící oblečení a opodál se vypořádejte s poslední vlnou útočníků.

Stage 03: Darkness And Fire

Seběhněte dolů, proběhněte kouřem k eskalátoru a po skončení animace zlikvidujte útočníky. Pak pomozte civilistovi, kterému uvízla noha pod balvanem, utíkejte po nástupišti k vagónu a vstupte do něj. Utíkejte na konec, zastřelte několik dalších teroristů a pokračujte k dalšímu vagónu. Uvnitř dejte muži napravo léčiva (plasters), pak vyběhněte ven a pokračujte do další soupravy. Proběhněte ohněm, uhaste ho na sobě a vstupte do místnosti, kde najdete klíč na nástěnce. Jděte nazpět skrz poslední vlak, odemkněte si dveře po vaší pravici a dostanete se na další nástupiště. Vstupte do vlaku nalevo a zachraňte ženu. Pak prolezte druhým vlakem na kolejiště, utíkejte kupředu a zabijte chlápky, kteří vám vpadnou do cesty. Následně jděte dál a dostanete se ven z podzemky. Utíkejte rovně dozadu, zachraňte civilistu a vraťte se zpět. Vyběhněte po schodech nahoru na ulici, shlédněte animaci a pomozte zachránit zraněného muže pod troskami. Poté utíkejte k hasičskému vozu, zavolejte na hasiče a shlédněte sekvenci. Pak utíkejte k hydrantu, který je vedle schodiště metra, seberte hadici a vraťte se zpět k vozu. Připevněte hadici k vozu, uhaste požáry v jednotlivých oknech a zachraňte tak hasiče i malou dívenku. Pokračujte po hlavní cestě nahoru do kopce, u kabiny kamionu zničte trosky, které vám brání v průchodu a zlikvidujte obrněné vozy (vždy musíte počkat na chvíli, kdy budou ve fialovém zaměřovači a pak je zranit za extra damage). Hned po jejich zničení se otočte směrem k parkovišti, pročistěte si úzkou uličku nalevo od sutin a proběhněte jí na parkoviště. Zde nasedněte do velkého jeepu, řiďte se pokyny na obrazovce a nastartujte vůz.

Stage 04: Firestorm

Po cestě napravo vyběhněte nahoru, utíkejte dozadu k zatarasené bráně a shlédněte animaci. Nyní budete muset shromáždit lidi, abyste mohli odtlačit autobus. Co nejrychleji si pořádně prohlédněte park, ať víte, kde co najdete a vydejte se hledat lidi. Nejprve najděte muže na střeše domku a následně dvojici starších mužů na opačné straně parku. S nimi se pokuste autobus odtlačit z cesty a zjistíte, že potřebujete další pomoc. Utíkejte tedy k ženě s malým dítětem (na začátku parku, kde jste začínali), rozbijte zátaras a zachraňte ji. Pak si promluvte s mladou ženou, která sedí na trávě (od záchodků se dejte doleva po cestě) a řekne vám o svém bratrovi, kterého najdete uzamčeného na záchodcích. Po záchraně bratra se znovu vydejte za mladou ženou, promluvte si s ní a vraťte se zpět k autobusu, který společnými silami odtlačte z cesty.

Stage 05: Duel On The Bridge

Nejprve sledujte auta před vámi, pak shlédněte animaci a připravte se na přestřelku, ve které se utkáte s Gordonem. Ten je třetím mužem ve velení skupiny SURGE. Nejprve zlikvidujte vojáky okolo a pak se pusťte i do něj samotného. Ve chvíli, kdy si vezme do rukou kulomet, pokračujte v útoku na něj a sestřelte železný plát, které na vás bude padat. Poté ho několikrát zasáhněte, sestřelte na něj plát a uberte mu další část zdraví. Celý postup pak opakujte, dokud nezemře a mise skončí.

Stage 06: Tsunami Attack

Hned na začátku budete muset unikat ve voze před obrovskou vlnou Tsunami. Vyhýbejte se tedy autům, dojeďte na konec a shlédněte animaci. Až budete ovládat Raye, tak vyběhněte po schůdcích napravo a zamiřte ke zraněné ženě. Udělejte jí srdeční masáž a pak zamiřte po kolejích do podzemky. Utíkejte na konec kolejí, zachraňte malou dívenku a odneste ji na začátek tunelu, kde si ji vezme její matka. Následně se vraťte místu, kde jste ji našli, prolezte vagónem na nástupiště a pokračujte doprava. Vstupte do druhého vagónu, ošetřete zraněného hasiče a získáte předmět. Potom se vraťte na začátek tunelu, vylezte na nástupiště a utíkejte do otevřených dveří. Proběhněte skladištěm a dostanete se do oblasti v plamenech. Vezměte si tedy ze stolku hasicí přístroj a pročistěte si cestu kupředu. Po skončení hasící minihry utíkejte ke stažené bráně a zjistíte, že je stažená. Vraťte se proto do místnosti, kde jste našli hasicí přístroj a aktivujte panel na zdi, čímž zvednete bránu a zachráníte psa. Poté se vydejte nazpět a hned po vstupu do vlaku vám do zad vpadne voda. Sprintujte tedy k východu, vždy když nabijete ukazatel na maximum, tak zmáčkněte B a Ray jednorázově zrychlí kupředu. Takto se dostaňte až k eskalátorům, vyběhněte po nich nahoru a mise skončí.

Stage 07: Death From Above

Utíkejte před vrtulníkem po hlavní cestě, doběhněte ke kamionu a nalákejte rakety tak, aby zničily kamión. Potom pokračujte dál a dostanete se do střeleckého módu, v němž budete muset vrtulník dostatečně poškodit. Až se vám to podaří, utíkejte směrem k obrazovce a vstupte do další části města. Proběhněte mezi tramvajemi, vyběhněte do kopečka a dejte se dál ulicí napravo. Na konci proběhněte troskami budov a dostanete se zpět na ulici. Nakonec utíkejte před vlnou Tsunami, která se objeví a v závěru máchněte oběma ovladači nahoru a přeskočte tak malou propast.

Stage 08: Streets Swallowed By The Waves

Na začátku kola budete smeteni vlnou Tsunami a ocitnete se tak pod vodou. Pomocí ovladače se vyhýbejte překážkám a po chvíli se dostanete na kapotu autobusu. Doběhněte po plošinách k billboardu, počkejte, až se uvolní a pokračujte ke zraněné ženě. Ošetřete její rány a vydejte se dál. Po chvíli narazíte na římsu po pravé straně a na jejím konci leží zraněný. Hned jak ho zachráníte, pokračujte dál a dostaňte se na dřevěnou plošinu. Od zábradlí se podívejte kupředu a uvidíte muže, který volá z vody o pomoc. Nyní máte pět minut na to, abyste se vrátili zpět k dívce, sebrali záchranný kruh a vrátili se na dřevěnou plošinu. Zde hoďte kruh mladíkovi, přitáhněte ho k sobě a přežijte další eskapády ve vodě. Nakonec se dostanete na pevnou zem pod nohama a budete muset zlikvidovat pilota helikoptéry. Uberte mu životy a on vám začne vyhrožovat odpálením bomby. Počkejte až připluje po vodě harampádí, rozstřílejte ho a malé kousky zasáhnou Gregoryho, jenž několikrát vystřelí do vodní věže nad ním. Tento postup několikrát zopakujte a vodní věž spadne dolů přímo na něj.

Stage 09: To The Enemy Base

Vyběhněte po schodech až nahoru, promluvte si se starostou a následně i velitelem skupiny SURGE. Hned jak budete moci Raye znovu ovládat, tak seběhněte po schodech dolů a vytáhněte muže, který uvízl pod troskami. Vraťte se po schodech nahoru, jděte směrem k moři a seběhněte po schodišti dolů. Na jedné lavičce najdete muže, se kterým si promluvte a on vás požádá o nalezení jeho kufříku s léky: Vraťte se tedy nahoru, seberte kufřík, který se povaluje na jedné z laviček a zaneste ho muži. Po jeho záchraně vyběhněte po schodech nahoru, utíkejte k monumentu a od něj k bílému autu nalevo od cesty. Pokuste se ho otevřít a zjistíte, že je zamčené. Zachraňte tedy mladíka, který se ocitne v úzkých a za odměnu vám dá klíč od vozu. Pak už tedy jen nasedněte do vozu, shlédněte animaci a vyjeďte nahoru.

Stage 10: Mt Rosalia Eruption

Utíkejte dopředu ke zničeným autům a začne přestřelka. Postupně zlikvidujte všechny vaše protivníky a prostřílejte se ke vstupu do budovy. Až budete moci Raye znovu normálně ovládat, tak jděte doprava a najdete zraněného nepřítele. Odtáhněte ho dozadu do zděného přístřešku, ze stolku si vezměte otočnou páku a jděte k hlavním vratům skladiště. Do otvoru vložte páku, otáčejte jí a nakonec vlezte do budovy, kde vás čeká další přestřelka. Po jejím skončení utíkejte dozadu k vratům, vyběhněte nahoru po schodech vpravo a po pár krocích zabijte další várku teroristů. Po ochozu doběhněte až na konec, zneškodněte útočníka, který vyleze ven z malé budky a uvnitř zmáčkněte tlačítko. Poté se vraťte dolů k vratům, projděte jimi do chodby a utíkejte kupředu. Prozkoumejte zavřenou branku, dejte se dál chodbou vpravo a prostřílejte si cestu dál. Následně shlédněte animaci, projděte dveřmi a zabijte žoldáka, který se za nimi skrýval. Potom rozbijte všechny věci v místnosti, doplňte si zdraví i staminu a jakmile projdete dveřmi dál, tak shlédněte animaci. Hned poté vás čeká souboj s majorem Evansem, takže na nic nečekejte a začněte to do něj střílet hlava nehlava. Jakmile ho dostatečně zraníte, tak se hra přenese na železné lávky. Zde musíte uhýbat jeho sniperovce, dostat se mu co možná nejblíže a postupně ho třikrát zasáhnout do hlavy. Po souboji jděte zpět, odrazte jeho útok ranou do hlavy a spustí se animace, ve které se do budovy dostane láva. Přeběhněte přes železnou lávku na druhou stranu, dejte se vlevo a přeskočte spadlý kus železa. Poté odbočte do chodby vpravo, v časovém limitu zničte sudy, které vám blokují postup, a utečte před tekoucí lávou. Vraťte se zpět do velké haly, vyběhněte nahoru po schodech a utíkejte dál. Pak několikrát máchněte remotem tak, jak bude zobrazeno na obrazovce a vylezte nahoru na druhou lávku. Pokračujte dál až k žebříku po vaší pravici, spusťte ho dolů a slezte po něm do přízemí. Nakonec se už jen pokuste otevřít dveře a jelikož to nepůjde, tak je vykopejte ručně.

Stage 11: Volcanic Chase

Celý tento level je rozdělen do dvou checkpointů a obě tyto části obsahují jízdu autem. V první fázi musíte v časovém limitu projet danou oblastí, aby vám láva nezablokovala cestu a dostaňte se až k checkpointu. Tady už nemáte žádný limit, zato však musíte unikat před lávou, která je vám v patách. Co nejlépe se snažte ovládnout silnici, projeďte přes poničený most a pokračujte až na konec kola.

Stage 12: Ash And A Girl

Zbytečně se nezdržujte, protože se vám díky erupci dostává do plic popílek, přeskákejte přes klády, pak přeběhněte přes provazový můstek a utíkejte po cestičce dál. Dejte si pozor, abyste nespadli ze srázu, přeběhněte přes další můstek a vyhněte se vulkanickému plynu. Pak utíkejte ještě o kousek dál a dostanete se k domku, kde upadnete do bezvědomí. Po animaci, ve které se seznámíte s dívenkou Iris, vyběhněte po schodech nahoru do patra a ze skříňky si vezměte plechovku s benzínem. Následně seběhněte zpět dolů a vedle krbu si opět promluvte s Iris. Hned po skončení animace jděte do garáže nalevo od vchodových dveří, prozkoumejte lampu a vraťte se do obývacího pokoje, kde na stolku najdete zapalovač. S ním utíkejte zpět do garáže, zapalte lampu a tlačítkem na stěně se pokuste otevřít garážová vrata, což z důvodu výpadku elektrického proudu nepůjde. Jděte tedy do zadní části garáže, nalijte benzín do generátoru a jakmile se rozběhne, tak otevřete vrata. Pak nastupte do auta a po krátké animaci bude následovat automobilová pasáž. Jeďte velmi opatrně, sjeďte do lesa a napojte se na pěšinku, po které dojedete až k řece. Vjeďte do ní, pokračujte doleva a hned jak budete moci, tak vjeďte doprava na suchou zem. O kousek dál přeskočte propast, přejeďte přes hořící cestu a mise skončí.

Stage 13: The Ashen Forest

Otočte se, proběhněte uličkou mezi vyvěrající párou a dostanete se do lesíka. Hned na to absolvujte cestu ještě jednou spolu s Iris a až budete na druhé straně, tak se nadýchejte čerstvého vzduchu pod stromkem. Pokračujte dál lesem, najděte malou prohlubeň a v ní psa. Zachraňte ho, doběhněte ke stromku, kde se nadýchejte vzduchu a vylezte na malou římsu. Utíkejte rovně a dorazíte k požáru, kde se odehraje krátká scénka, po jejímž skončení se vydejte zpět. Jakmile se objeví medvěd, tak ho několikrát střelte a vraťte se k místu, kde jste zanechali Iris. Po krátké scénce, opět zasáhněte medvěda a jakmile padne k zemi, tak se vydejte po pěšince před vámi. Neustále volejte na Iris, vydejte se za jejím hlasem a po chvíli se objeví medvěd. Tentokrát je to naposledy a tak do něj střílejte, dokud ho nezabijete. Poté už jen najděte Iris, seskočte dolů ke kolejím a utíkejte doleva na jejich konec.

Stage 14: Path Of The Lava

Doběhněte po kolejích k vlaku, shlédněte animaci a v přestřelce zlikvidujte další helikoptéru. Pak si promluvte s Iris, utíkejte po kolejích kupředu a vylezte nahoru po žebříku. Pokračujte k jeřábu, prozkoumejte náklad s dřevem a dvakrát použijte ovládací panel vzadu. Následně si vezměte z kolejiště lopatu, jděte k vozíku s kládami a pokuste se rozmlátit zarážku pod koly. Bohužel to nepůjde, takže nejprve použijte lopatu u lávy, čímž zarážku oslabíte a následně jí rozkopněte. Následně vylezte po vozíku nahoru, odveďte Iris pod přístřešek a v boudě si vyzvedněte klíč. S ním odemkněte dvojité dveře naproti přístřešku, doběhněte na rozcestí a dejte se pravou cestou. Po zhlédnutí animace vběhněte na můstek, rozstřelte zámek na brance a pokračujte dál. Na konci útesu seskočte dolů, rychle pěstmi srazte sudy do propasti a Iris po nich přeběhne za vámi. Nakonec už jen doběhněte dozadu ke stěně, pomozte Iris nahoru a vylezte za ní.

Stage 15: Lahar

Zamiřte po pěšině dolů, shlédněte animaci, v níž se vám Iris ztratí a pokračujte dolů k řece. Jakmile skočí Ray do vody, tak se snažte udržovat tečku uprostřed kruhu a ve správnou chvíli začněte mačkat tlačítko A. Nakonec ji zachráníte a dostanete se na břeh, odkud vede už jen pár kroků na konec úrovně.

Stage 16: Skydiving

Promluvte si s mužem na sedačkách a dostanete tiket. Pak utíkejte ke dveřím, projděte jimi a shlédněte animaci v kokpitu. Následně si zaběhněte pro padák, který ztratíte během otevření vrat letadla a tak budete muset najít další. Utíkejte si pro něj do přední části, vyskočte z letadla a používejte pohyby, které se zobrazí na obrazovce.

Stage 17: Heavy Rain And Floods

Sejměte nepřátelské hlídky, utíkejte zatopenými ulicemi kupředu a dejte si pozor na elektrické výboje poblíž sloupů. Na rozcestí se dejte doprava k restauraci Pasta Star, po autech vylezte na římsu a z ní až do budovy samotné. Uvnitř nejprve zlikvidujte bandu teroristů, doběhněte k požárnímu schodišti a vyběhněte nahoru. Skočte doleva do okna, varujte mladou dvojici a pokračujte na chodbu. Zde se budete muset utkat s dalšími útočníky a pročistit si tak cestu na konec kola.

Stage 18: Mud And Mercenaries

Po animaci doběhněte na hlavní ulici, zasprintujte pro psa a následně na opačnou stranu. Jakmile se dostanete z dosahu vlny, tak vylezte po autě do domu a na konci chodby zastřelte útočníky. Otočte se, jděte dozadu za jeep a dejte vyděšené ženě léčiva. Potom utíkejte dál na most, vytáhněte řidiče ven z náklaďáku a budete smeteni vlnou. Jděte na okraj mostu a uvidíte řidiče, jak se drží sloupu a bude žádat o pomoc. Pokračujte tedy ulicí dál, doběhněte do domu na pravé straně ulice a vyběhněte po schodech nahoru. Mladíkovi za bednami dejte sušenky, kousek opodál si vezměte žebřík a s ním se vraťte za řidičem. Zachraňte ho, vraťte se zpět k místu, kde jste našli žebřík a vstupte do místnosti nalevo. Zde nejprve všechny postřílejte, pak vyběhněte dveřmi ven na střechu a zabijte další teroristy. Po souboji seskočte ze střechy dolů, otočte se směrem k průchodu do další části a odbočte do slepé uličky napravo. Na kontejneru naleznete malého chlapce, kterého odneste k obchodu s hudebninami a pokračujte do další části. Doběhněte k plotu, rozbijte dvě bedny napravo a po těch zbylých vyskákejte nahoru. Skočte za plot, vytáhněte se na střechu levého domu a zneškodněte útočníky. Potom nasedněte na člun, dostaňte se do další části a utkejte se s Banksem. Souboj je poměrně jednoduchý a tak bude stačit, když se budete krýt a útočit mu na hlavu. Občas po vás také hodí granát, takže na nic nečekejte a předtím než doletí k vám, ho sestřelte. Jakmile souboj vyhrajete, tak pro vás kapitola tato mis skončí.

Stage 19: Rain Returns

Doběhněte ke kostelu, shlédněte animaci a budete uvrženi do sklepa. Zde prozkoumejte mrtvé tělo profesora a bude následovat další sekvence. Zpět ve sklepě jděte do rohu, prozkoumejte zeď (uvidíte unikat bublinky) a zjistíte, že je za ní tajná chodba. Vezměte si tedy z bedny nalevo páčidlo, rozbijte zeď a plavte chodbou kupředu. Hlídejte si pravou stranu, zamiřte do dveří a po schodech se dostanete ven před kostel. Otočte se o 180º, jděte ke kůlně a rozbijte dveře. Uvnitř si vezměte svou zbraň (je položená na bedně), pokračujte dozadu za kostel a narazíte na muže, od kterého získáte tiket. Potom doběhněte před kostel a hlavním vchodem vstupte dovnitř. Zbavte se odporu, jděte ke schodišti a máchnutím remote ovladače se vyhněte útoku z vody. Pak zneškodněte další skupinu teroristů, vyběhněte po schodech nahoru a promluvte si s Lisou, která vám řekne, že klíče má jeden z teroristů. Jděte tedy do hlavní haly kostela, potopte se a odrazte nepřátelský útok. Pak prohledejte mrtvolu poblíž hlavních dveří a zjistíte, že klíč uplaval. Otočte se doleva a uvidíte ho na zemi za nábytkem. Proplavte mezi kostelními lavicemi až ke klíči, seberte ho a nahoře u topení osvoboďte Lisu.

Stage 20: Hurricane Chase

Nejprve sledujte auto SURGE skupiny a dojeďte až k místu, kde vám spadne do cesty lešení. Ray se tak bude muset dál vydat po svých. Utíkejte kupředu, uhněte výstřelu ze sniperovky a prostřílejte se až do horního patra činžáku. Odtud seskočte dolů, dejte se doleva a potom doprava. Napravo od budky před vámi uvidíte zamčenou branku, kterou se pokuste otevřít a uslyšíte řev. Utíkejte tedy zpět na ulici, pokračujte rovně a najdete dělníka za autem, který uvízl pod velkým billboardem. Pomozte mu zpod něj a dostanete klíček. S ním odemkněte branku, vyběhněte po schodišti nahoru a držte se pravé strany cesty, na jejímž konci zachraňte druhého dělníka. Poté jděte o kousek nazpět, po schodišti nalevo seběhněte dolů a dostaňte se po úzkých lávkách až do malé buňky na konci.

Stage 21: Windstorm Battle

Doběhněte na hlavní ulici, schovávejte se za auta, aby vás nesundali poryvy větru a dostaňte se až ke žlutému taxíku. Od něj pokračujte ulicí nalevo a po krátké sekvenci zahněte znovu doleva. Utíkejte rovně, vstupte do domu napravo a vyběhněte o patro výš. Prozkoumejte dveře u schodiště a se získaným klíčem vyběhněte na střechu. Otočte se, muži v rohu u stěny poskytněte srdeční masáž a prozkoumejte střechu. Jakmile najdete desku, tak s její pomocí přejděte na sousední dům a prostřílejte si cestu na železné schodiště. Z něj seběhněte dolů, dejte se doleva a odemkněte si branku. Potom doběhněte ke zraněné osobě, přivažte zraněnou nohu obvazem k dlaze a jděte zpět. Doběhněte zpět ke schodišti, vyběhněte po něm nahoru a dostaňte se až k jeřábu, kde se zbavte se veškerého odporu. Potom použijte jeřáb, přejděte po ramenu na druhou stranu a vstupte do další části. Prostřílejte si cestu k příbytku napravo, rozstřelte výbušné sudy u země a bude následovat další animace. Jakmile skončí, tak se už jen probojujte k bráně a mise skončí.

Stage 22: Final Battle On The Deck

Utíkejte dozadu ke skladišti, porazte v přímém souboji černocha a prostřílejte si cestu k lodi. Hlavními vraty vstupte do hangáru, utíkejte dozadu a přivolejte si výtah. Jakmile přijede dolů, tak zlikvidujte útočníka a vyjeďte nahoru, kde zaútočí druhý. Prostřílejte si cestu nahoru do chodby a projděte dveřmi před vámi. Shlédněte animaci, několikrát Evanse zasáhněte a on vleze do velkého robota. Zaměřte svou palebnou sílu na kryt, který chrání žoldáka, přitom se vyhýbejte útokům a dejte si pozor, abyste neutrpěli příliš mnoho poškození. Jakmile mu zničíte kryt, tak začněte střílet do Hanse a uberte mu všechno zdraví. Nakonec vás robot chytne a vy ho budete muset zasáhnout do raketometu. Poté si to už jen rozdejte v souboji muže proti muži a shlédněte animaci.

Stage 23: Day Of Crisis

Vraťte se zpět k výtahu, nasedněte do něj a počkejte, až se zastaví. Poté se podívejte nahoru, vylezte otvorem na střechu výtahu a prolezte větrací šachtou. Seběhněte po schodech dolů, doběhněte k autům a otevřete zadní dveře toho prostředního. Následně se vydejte trochu doprava a dopředu. Narazíte na malou místnost, v níž najdete krabici s nářadím. Vraťte se zpět k autu, odstřihněte bombu a nechte Raye, ať ji vytáhne na suchou zem. Nejprve zadejte kód, který vám generál nadiktuje, pak odmontujte šroubky a pomocí tlačítek A+B odstřihněte jednotlivé dráty, když nesvítí. Následně nadzvedněte desku, zkoušejte volat generálovi a ten vám nakonec řekne, že máte přestřihnout červený drát. Poté už jen co nejrychleji proběhněte lodí, zasprintuje si až na konec a zhlédněte závěrečnou animaci.

Žádné komentáře: