středa 22. října 2014

Resident Evil 4 HD (Separate Ways)

Kapitola 1: Zazvonit na kostelní zvon

Po skončení animace prozkoumejte vesnici a vyčkejte, dokud nesletí kohout ze střechy domu. Pak se k němu vydejte, pomocí háku (grapple gun) se vytáhněte nahoru a seberte klíč. Tím si odemkněte dveře domu napravo od věže a vstupte dovnitř. Dle potřeby si dokupte vybavení, v zadní části domu slezte do podzemí a proběhněte až žebříku, který vás dovede k cestičce ke kostelu. Vydejte se k němu, kolem útesů napravo projděte až na konec a ze země si vezměte zelený kámen. S ním se vydejte do uličky za kostelem, na panelu zadejte 3, 4, 4, 4, 3, 4, 4, 4 a 3 a seberte artefakt. Na jeho místo dejte zelený kámen, artefaktem odemkněte dveře kostela a vylezte po žebříku do 2. patra. Na konci ochozu aktivujte panel a složte obrazec na zdi, čímž ukončíte kapitolu.


Kapitola 2: Záchrana Luise

Opusťte místnost, seběhněte po schodech dolů a zadním východem opusťte dům. Protáhněte se kolem chlápka s motorovou pilou a projděte vraty na konci cestičky. Skrz vesnici rovnou proběhněte na farmu, pokračujte jihovýchodními vraty dál a tunelem doběhněte na velké prostranství s domy. Vstupte do prostředního domku, shlédněte animaci a vraťte se zpět do domu na kopci, kde jste misi začínali. Po skončení animací a následném probuzení v jeskyni se vyhněte popravě, doběhněte ke schodišti a vyběhněte o patro výš. V místnosti s ovládáním lanovky si ze stolku seberte železný klíč, po schodech seběhněte až úplně dolů a zamiřte do stodoly. Zastřelte ženu s motorovou pilou, seberte klíč, který po ní zůstane a s jeho pomocí aktivujte lanovku (klíč vložte do panelu v místnosti s ovládáním). Nasedněte na lanovku, dojeďte do druhé části a utíkejte k bráně pod kopcem. Tu překonejte za pomoci háku, skrze koridor doběhněte až k bossu El Gigante a utečte dveřmi za ním.

Kapitola 3: Zisk vzorku

Nejprve zastřelte všechny členy sekty v červených kápích a spustí se animace, ve které uvidíte, jak se uvolní brána. Utíkejte k ní, vyběhněte na ochoz a dvojitými dveřmi na konci se vydejte dál. Doběhněte ke kašně, prozkoumejte zamčené dveře a za pomoci háku proskočte oknem do místnosti. Zastřelte mnicha v rudém hábitu, z velké truhly seberte přesýpací hodiny a skrz okno se vraťte ke kašně. Pokračujte dál do budovy, seběhněte dolů po schodech a vstupte do skladiště nalevo. Dle potřeby si dokupte vybavení, druhými dveřmi zamiřte do jídelny a odsud do místnosti, kde na vás spadne klec.  Poté dvakrát prozkoumejte truhlu, vložte do ní přesýpací hodiny a rychle rozstřelte zámek klece. Uvolněnými dveřmi se vydejte dál, shlédněte animaci s Leonem a jděte vstříc konci kapitoly.

Kapitola 4: Zastavit Leonovo zabití

Doběhněte k zátarasu, vstupte do skladiště nalevo a projděte jím na druhou stranu ulice. Hákem se vytáhněte nahoru na můstek a dveřmi na konci pokračujte do přístavu. Utíkejte dopředu, shlédněte animaci a až skončí, tak nejprve zlikvidujte bandu nepřátel a následně seberte aktivační klíč. S ním utíkejte ke kulometné věži, kterou jste míjeli, aktivujte ji a zničte vše, co půjde. Po výbuchu doběhněte k žebříku, vylezte po něm nahoru a nechte se výtahem převést na loď. Vytáhněte se na horní palubu, prozkoumejte záď a objeví se kanóny. Rychle použijte hák, dostaňte se na horní platformu a seberte červenou kartu. Pak použijte hák na stěnu naproti, aktivujte dělo a zlikvidujte vše okolo vás. Ada ho potom automaticky opustí a vy budete muset projít v časovém limitu brankou na zádi lodi. Jedinou cestou doběhněte k obchodníkovi, uložte si hru a dveřmi pokračujte kupředu. Probojujte se k žebříku, seskočte dolů a najděte mezeru v zábradlí. Tou znovu seskočte dolů, doběhněte k můstku a vytáhněte se na něj. Rychle postřílejte dotírající nepřátele, vylezte po žebříku nahoru a jedinou možnou cestou doběhněte do místnosti, kde Saddler odtáhl Ashley. Odtud už jen pokračujte podle mapy k určenému bodu a zachraňte Leonovy život.

Kapitola 5: Získání vzorku


Vyběhněte na kopec, zlikvidujte JJ a doběhněte do domku, kde vás uvězní pomocí výbušného sudu. Poté likvidujte nepřátele, dokud se neotevřou dveře a pokračujte stejně jako Leon nahoru k pevnosti. Přehoďte obě páky (každou bude hlídat JJ), projděte otevřenými dveřmi a po schodech vyběhněte až úplně nahoru. Podél útesu doběhněte k velkým dřevěným vratům, které vás zavedou do podzemí. Po zhlédnutí animace utíkejte do vězení, druhým východem ho opusťte a připravte se na souboj s Krauserem. Tomu střílejte do noh, a jakmile si klekne, tak pokračujte střelbou do hlavy, přičemž nezapomeňte uhýbat před jeho útoky. Po jeho smrti utíkejte po ochozu až k obchodníkovi a pomocí háku pokračujte až k Saddlerovi. Pokud máte dostatek munice, tak nebude souboj až takový problém. Uhýbejte jeho útokům, střílejte do něj a ve chvíli kdy mi z pusy vyleze velké oko, tak do něj střílejte. Až se vám ho podaří udolat, hra se přenese nahoru na střechu. Použijte hák, v časovém limitu 2 minut doběhněte až ke speciálnímu raketometu a hoďte ho Leonovi. Nakonec už jen shlédněte závěrečnou animaci, která ukončí vaše putování za Adu. 

Žádné komentáře: