úterý 7. října 2014

Final Fantasy 6 Advance (Tajnosti)


Následující tajnosti můžete získat až v druhé polovině hry World of Ruins poté, co získáte druhou létající loď Falcon, která vám umožní volně cestovat po světě.

8 draků

Ve World Of Ruins se nachází celkem 8 draků, po jejichž zabití získáte velmi silného Espera Crusadera. Na některé z draků můžete narazit během vašeho putování po hlavní příběhové linii a jiné najdete schované různě ve světě.

Drak
Lokace
Storm Dragon
Během záchrany Cyana na něj narazíte v jeskyni, kde musíte sešlápnout tlačítko na podlaze.
Red Dragon
Nachází se ve Phoenix Cave. Najdete ho krátce předtím než objevíte Lockeho.
Ice Dragon
Najdete ho na bojišti v Narshe, kde jste dříve bojovali s Kefkou.
White Dragon
Nachází se ve 3. patře věže fanatiků.
Blue Dragon
Musíte se dostat do tajné chodby v Ancient Castle.
Dirt Dragon
Vydejte se do budovy opery, promluvte si s impresáriem a utíkejte za kulisákem. Následně aktivujte třetí páku zleva a spadnete na pódium.
Gold Dragon
Nachází se v Kefkově věži.
Skull Dragon
Poslední drak se rovněž nachází v Kefkově věži.

Prokletý štít a jeho proměna

S Lockem se vydejte do hornického městečka Narshe a odemkněte dům, který se nachází nad obchodem s relikviemi. Po schodech seběhněte do spodní části, promluvte si s mužem v posteli a získáte od něj Cursed Shield. Tento štít vám garantuje spoustu negativních statusů, které ovšem můžete vynulovat pomocí předmětu Ribbon a až s ním vyhrajete 255 soubojů, tak prolomíte jeho kletbu. Poté se z něj stane Paladin Shield, což je nejlepší štít ve hře. 

Ragnarok: Zbraň nebo Esper

S Lockem odemkněte Weapon Shop v Narshe a promluvte si se starcem v zadní části domu. Dá vám na výběr zdali si chcete nechat slabého Espera Ragnaroka nebo ukovat velmi silný meč. 

Skrytá postava Mog a relikvie Moogle Charm

Hned po vstupu do Narshe jděte doleva a vstupte do jeskyně. Probojujte se k místu, kde jste na začátku hry zachránili Terru a pokračujte do jeskyně na severu. Promluvte si s osamělým Mogem a on se k vám přidá. Pak ještě prozkoumejte místo, které prohledával a získáte relikvii Moogle Charm, která vám zajistí průchod kteroukoliv oblastí bez náhodných soubojů.

Skrytá postava Umaro

Vezměte si do party Moga, vstupte do jeskyně na severu města a projděte průchodem nalevo. Doběhněte ke schodišti, vyběhněte po něm nahoru a pokračujte dál až k Esperovi Tritochovi. Až ho porazíte, tak seskočte z útesu a probojujte se do Umarovy jeskyně. Prozkoumejte lebku, seberte z jejího oka Espera a v následném souboji porazte Umara. Pak nechte Moga, ať s ním promluví a Umaro se k vám přidá.

Skrytá postava Gogo

Leťte na Triangle Island v severovýchodním rohu mapy, procházejte se kolem a nechte se vcucnout monstrem ZoneEater. Seběhněte po schodech dolů, v další části jděte doleva a přeskákejte na severní můstek. Po něm pokračujte dál na západ, vyhýbejte se postavám, které vás chtějí shodit dolů a vstupte do další části, kde si můžete uložit hru. Přes místnosti s pastmi se dostaňte až k zahalené postavě, pojmenujte si ji a v inventáři si nastavte její schopnosti. Nakonec už jen opusťte jeskyni.

Tajemství věže fanatiků

Leťte do věže fanatiků, která je jižně od Nikeahu, vezměte si do party Moga s artefaktem Moogle charm a vyběhněte po schodech k první místnosti. Vstupte dovnitř, z bedny si vezměte relikvii Safety Bit a prozkoumejte zeď napravo. Jakmile uslyšíte cvaknutí tlačítka, tak vyjděte zpět ke schodišti, seběhněte o patro níž a v tajné místnosti si seberte Edgarův nejsilnější nástroj Air Anchor. Pak pokračujte po schodech až k třetí místnosti, kde můžete zabít dalšího z 8 draků. Pokračujte až na vrchol věže, tam si seberte z bedny Gem box a vyjděte ven. Odehraje se krátká sekvence, která vyvrcholí soubojem s MagiMasterem. Nejprve na něj zakouzlete Berserk, pak mu pomocí kouzla Rasp zlikvidujte zásobu many (nebo na své postavy zakouzlete Life3) a pomocí útočných kouzel ho zlikvidujte. Po jeho porážce můžete se všemi poklady opustit věž.

Ancient Castle

Vraťte se zpět k hradu Figaro,který je poblíž Kohlingenu, seběhněte dolů po schodech nalevo a promluvte si se starcem. Řekněte mu, že se chcete vrátit zpět do Figara a jakmile na něco narazíte, tak vyberte druhou možnost. Pak vyběhněte zpět nahoru, po schodech napravo seběhněte do vězení a vstupte do tajné chodby. Proběhněte jeskyní až k místu, kde najdete schody vedoucí přímo do země, seběhněte dolů a uložte si hru. Pokračujte dál a dostanete se starověkého hradu, kde shlédněte krátkou sekvenci. Jakmile skončí, tak jděte ke vchodu hradu a projděte podloubím nalevo. Otevřete truhlu, zabijte bosse Katana Soul a získáte předmět Offering. Poté vstupte do samotného hradu, dojděte až k trůnu a po prozkoumání sochy Odina ho získáte mezi své espery. Od pravého trůnu se vydejte pět kroků na jih, zmáčkněte tlačítko a sestupte do tajné chodby napravo, kde si přečtěte knihu uloženou v polici. Pokračujte o další patro níž, porazte draka a promluvte si s princeznou, která vám promění Odina v Raidena.

Cyanův quest

Vezměte si do party Cyana, leťte do Doma Castle a vstupte do místnosti před trůnním sálem. Jděte do dveří vpravo dole, odpočiňte si a dostanete se do Cyanova snu. Až se budete moci hýbat, tak najděte vaše dva spolubojovníky a vydejte se do dveří uprostřed podlahy (na západní straně). Seběhněte po schodech dolů, pokuste se vstoupit a zaútočí na vás 3 Cyanovy sny. Zabijte je, projděte dveřmi a hra se přenese do vlaku duchů. Utíkejte na západ a ve vagónu s 6 bednami přehoďte páku na stěně. Pak zamiřte do sousedního vlaku, uvolněte si cestu až k další šestici beden a podle předlohy je zavřete. Následně přehoďte páku na stěně, utíkejte do kabiny strojvedoucího a po aktivací dalších pák vyjděte ven. Hra se přesune do jeskyně a vy se budete muset vydat na jih. Choďte chvíli dokola, pak otočte směr chůze a měli byste narazit na Cyana, který utíká přes můstek. Jděte za ním, most se propadne a vy se ocitnete zpět v Doma Castle. Utíkejte do trůnní místnosti, porazte bosse jménem Wrexsoul a počkejte až se Cyan probudí. Nyní bude moc používat všechny techniky s mečem a na trůnu si budete moci vyzvednout espera Alexandera.

Sabinův finální Blitz

Vezměte si do party Sabina a vydejte se k Duncanovu domu, který je severně od Narshe (na mapě je vidět jako pět stromů do kříže). Vstupte dovnitř a po krátké sekvenci se Sabin naučí jeho nejsilnější Blitz.

Vanish/Doom trik

Pomocí této kombinace můžete ve hře zabít většinu nepřátel a dokonce i bossů, takže je to poměrně velké usnadnění. Stačí, když na nepřítele zakouzlíte Vanish a jakmile zmizí, tak použijte kouzlo Doom nebo X-Zone. Tento trik je možné použít ve SNES a PS1 verzi, v Advance verzi to již možné není.

Žádné komentáře: