sobota 5. července 2014

Návod Silent Hill

Sekce


1) Ovládání [s01]
2) Návod [s02]
2.1) Začátek [s0201]
2.2) Starý Silent Hill [s0202]
2.3) Základní škola Midwich [s0203]
2.4) Iluzorní škola Midwich [s0204]
2.5) Cesta do centra Silent Hillu [s0205]
2.6) Nemocnice Alchemilla [s0206]
2.7) Iluzorní nemocnice Alchemilla [s0207]
2.8) Centrální Silent Hill [s0208]
2.9) Iluzorní centrální Silent Hill [s0209]
2.10) Kanalizace [s0210]
2.11) Silent Hill [s0211]
2.12) Iluzorní Silent Hill [s0212]
2.13) Nicota [s0213]
3) Zakončení [s03]
4) Extras [s04]
5) Seznam předmětů [s05]
6) Hodnocení 10 hvězd [s06]

1) Ovládání [s01]


D-Pad                                     pohyb postavy
Levý analog                           pohyb postavy
x                                             útok společně s R2, potvrzení volby, průzkum okolí           
                                            běh postavy
O                                            vypnutí/zapnutí baterky
∆                                             mapa
R1                                          úkrok doprava
R2                                          příprava zbraně pro útok
L1                                           úkrok doleva
L2                                           pohled vpřed
Start                                       pauza
Select                                     inventář

2) Návod [s02]


2.1) Začátek [s0201]


Utíkejte po ulici za malou Cheryl a po krátké animaci ji následujte do uličky mezi garážemi. Na jejím konci proběhněte brankou nalevo, doběhněte  k ukřižovanému tělu a nechte se zabít několika monstry. Tato část se objeví pouze při prvním hraní hry.

2.2) Starý Silent Hill [s0202]


Iluzorní verze školy v plné kráse
Po probuzení v kavárně a rozmluvě se Cybil získáte zbraň. Z pultu si vezměte mapu, baterku, nůž a dva health drinky a pokuste se odejít. Zabijte létající monstrum, jenž vás napadne, seberte ze stolku rádio a opusťte kavárnu. Podle mapy se vydejte do označené uličky, na konci si vezměte železnou tyč a přečtěte si stránku na zemi, která odkazuje na místní školu. Vraťte se na ulici, pokračujte doprava a po Levinově ulici zamiřte na jih. Doběhněte na křižovatku s Mathesonovou ulicí, utíkejte na západ a u obrovské jámy si přečtete vzkaz na cestě. Utíkejte zpět na Levin Street, držte se levé strany a jakmile narazíte na boudu, tak jí prozkoumejte. Získaným klíčem odemkněte přilehlý dům, uvnitř si posbírejte zásoby a utíkejte na druhou stranu. Prozkoumejte dveře, které jsou blokovány 3 zámky, ze stěny nalevo si okopírujte mapu a opusťte dům. Nyní budete muset podle nově zakreslených poznatků najít všechny tři klíče. Vydejte se na západ po Finney Street, z kufru policejního auta seberte klíč lva (Key of Lion) a po pravé straně Ellroy Street pokračujte na jih. Na konci přeběhněte přes malou dřevěnou lávku, z poštovní schránky vylovte klíč strašáka (Key of Scarecrow) a zamiřte do úzké uličky mezi Ellroyovou a Bachmanovou ulicí. Utíkejte po ní na sever a vstupte na malé basketbalové hřiště po levé straně, kde v kaluži krve najdete klíč lesníka (Key of Woodman). Se všemi klíči se vraťte do domku na Levin Street, odemkněte si zadní dveře a vyjděte ven na zahradu. Po setmění si vezměte léčivé drinky ze zahradního stolku, vyběhněte ven na ulici a utíkejte na jih. Na první křižovatce odbočte doprava, následně utíkejte dál na jih po Midwich St.  a doběhněte k místní škole, která se nachází v levém spodním rohu mapy.

2.3) Základní škola Midwich [s0203]


U vstupu seberte mapu, utíkejte rovně na nádvoří a dvojitými dveřmi na severu vstupte do chodby. Pokračujte doleva až ke schodišti, vyběhněte do 2. patra a zamiřte do Lab equipment room. Z regálu si vezměte chemikálii (Chemical), použijte ji na ruku ve vedlejší chemické laboratoři a seberte zlatý medailon (Gold medallion). Vraťte se na nádvoří, utíkejte k věži v jihovýchodním rohu a do otvoru nalevo vložte získaný medailon. Opět vyběhněte do druhého patra , utíkejte chodbou na jih a jděte do Music room, kde prozkoumejte zakrvavené piáno. Postupně zmáčkněte tyto klávesy 2. bílá zleva, 2. bílá zprava, 1. černá zprava, 3. bílá zprava a 1. černá zleva a seberte stříbrný medailon (Silver medallion). Po jihovýchodním schodišti seběhněte o patro níž, na nádvoří vložte do otvoru druhý medailon a vraťte se zpět k jihovýchodnímu schodišti. Seběhněte dolů do kotelny a v Boiler room aktivujte červené tlačítko. Pak se jen vraťte k věži, vstupte do ní a projděte jí na druhou stranu, čímž se dostanete do iluzorní verze školy.

2.4) Iluzorní škola Midwich [s0204]


Takhle dopadnete, když se budete snažit vše prozkoumat
Ve skladišti (Storage) si vezměte gumový míček (Rubber Ball) a přes halu v SV rohu mapy zamiřte do učebny. Z rohu stolu seberte obrázkovou kartu (Picture Card), pokračujte do vedlejší učebny a odtud pak do místnosti za recepcí. Do dveří vsuňte obrázkovou kartu, projděte na chodbu a na pánských záchodech si vyzvedněte brokovnici. Přes učebny doběhněte ke schodišti (při snaze opustit druhou učebnu začne zvonit telefon), vyběhněte do 2. patra a utíkejte na jih. Přes boční učebny se dostaňte do druhé části chodby a vaše kroky nasměřujte do šaten (Locker room). Obhlédněte podezřelou skříňku, jděte zpět a jakmile vypadne ze skříně mrtvola, tak seberte klíč (Library reserve key), který měla u sebe. Nyní se vraťte zpět k SZ schodišti a vyběhněte po něm na střechu. Prozkoumejte odvodňovací kanálek a v jednom z odtoků objevíte malý klíček. Do otvoru v JV rohu střechy vložte gumový míček a otočte ventilem nalevo. Seběhněte dolů na nádvoří, kde prohledejte SV část poblíž dveří a získáte klíč od třídy (Classroom key). Vyběhněte zpět do 2. patra, odemkněte si dveře do Library reserve a pokračujte přes knihovnu na chodbu. Ihned zamiřte do třídy nalevo (použijte klíč z nádvoří), probojujte se k JV schodišti a seběhněte po něm dolů do Boiler room. Otočte levým ventilem jednou doprava, pravým ventilem dvakrát doleva a nastupte do výtahu, který vás sveze dolů, vstříc prvnímu bossovi. Nejprve do něj nasázejte několik ran z obyčejné pistole a počkejte až se zastaví a začne krvácet. Opatrně se k němu přibližte a až rozevře hlavu, tak ho dodělejte brokovnicí. Po souboji se objevíte v normální verzi školy. Z podlahy seberte klíč K. Gorgona (K. Gordon key) a opusťte školu.

2.5) Cesta do centra Silent Hillu [s0205]


Dejte se na východ Bradburyho ulicí, u jámy odbočte do uličky nalevo a doběhněte ke garáži se zakrvácenými vraty. Za nimi projděte vrátky do zahrady a vstupte do domku K. Gordona. Druhými dveřmi dům opusťte a pokračujte dolů na Bradbury Street. Pokračujte na východ, odbočte do úzké uličky po vaší levici a namiřte si to do kostela, kde vás čeká rozhovor s tajemnou Dahliou. Jakmile rozhovor skončí, tak si z oltáře vezměte Flauros a klíč od mostu, opusťte kostel a po Bloch Street pokračujte na východ. Držte se pravé strany ulice a po chvíli doběhnete k řídící budově. Vyběhněte nahoru po schůdkách, ze židle si vezměte mapu druhé části města a vzadu vložte klíč do řídící jednotky, čímž spustíte most dolů. Nakonec už jen přeběhněte na druhou stranu a utíkejte na jih do místní nemocnice.

2.6) Nemocnice Alchemilla [s0206]


Jedinými otevřenými dveřmi projděte do místnosti s dr. Kaufmannem, shlédněte animaci a dveřmi napravo pokračujte skrz malou místnost do recepce. Z nástěnky si vezměte mapu a podle ní zamiřte do kanceláře lékařů. Ze stolku seberte mapu sklepa, přejděte do vedlejší konferenční místnosti a na stole najdete klíč od suterénu. Nyní se vydejte do kuchyně pro plastovou láhev, ve vedlejší kanceláři ředitele do ní naberte tekutinu za stolem a po schodech seběhněte do suterénu. V Generator room aktivujte generátor, vstupte do výtahu a vyjeďte do 2. patra, kde prozkoumejte dveře a zjistíte, že jsou zamčené. To samé opakujte i ve 3. patře a situace se bude opakovat. Když se vrátíte do výtahu, tak se na panelu objeví 4. patro a vy se tak budete muset vydat o další patro výš.

2.7) Iluzorní nemocnice Alchemilla [s0207]


V ulicích města
Proběhněte na konec chodby, seběhněte po schodech do 3. patra a na pánských záchodech si vezměte plát želvy. Ve skladišti (Storage room) si vezměte balíček s krví, pak utíkejte do pokoje 306, ze stěny sundejte plát kočky a po schodišti seběhněte do 2. patra. V místnosti 201 si vyzvedněte zapalovač a zamiřte do 204, kde přistupte k chapadlům. Hoďte jim balíček s krví a ze stěny sundejte plát kloboučníka. V 1. patře seberte v Director´s Office poslední plát královny, vraťte se zpět do 2. patra a vstupte do Nurse center, kde najdete hádanku. Do otvorů na dveřích vložte 4 pláty (turtle vpravo nahoru, hatter vpravo dolů, cat vlevo dolů a queen vlevo nahoru) a projděte odemknutými dveřmi. Zaběhněte nejprve na operační sál, vezměte si klíček a pokračujte na jednotku intenzivní péče (ICU), kde najdete desinfekční alkohol. Nyní se vydejte k výtahu, sjeďte dolů do suterénu a v místnosti s generátorem si vyzvedněte další zbraň (Hammer). Klíčem z operačního sálu si odemkněte dveře do skladiště, odsuňte skříň v rohu místnosti a projděte dveřmi.  V malé místnosti nejprve polijte mříž desinfekčním alkoholem, pak ji zapalte a sejděte dolů.  Vstupte do chodby před vámi, jděte kousek dopředu a zahněte do dveří po Harryho levici. Dostanete se do úzké chodby, kde za prvními dveřmi vpravo najdete videokazetu a za posledním dveřmi nalevo klíč. Se získanými věcmi utíkejte do pokoje 302 ve 3. patře, pusťte si videokazetu a pokračujte do Examination room v 1. patře. Po vašem probuzení si ze stolku nalevo vezměte klíč od antikvariátu a opusťte nemocnici.

2.8) Centrální Silent Hill [s0208]


Utíkejte na roh Koontz a Simmons street, pokračujte na sever a držte se podél pravé strany vozovky. Po chvíli putování najdete na severu města antikvariát. Vstupte dovnitř, odsuňte skříň a protáhněte se tajným průchodem do místnosti se svatyní. Ze stěny seberte sekyrku, pokuste se opustit místnost a shlédněte animaci. Po následném probuzení utíkejte vstříc iluzorní verzi města.


2.9) Iluzorní centrální Silent Hill [s0209]


Transformace Lisy Garland
Vyběhněte na ulici, dejte se doleva a držte se levé strany. Po chvíli narazíte na díru v plotě, kterou se dostanete do budovy. Vyběhněte po eskalátorech nahoru, dejte se doprava (z vašeho pohledu) a pak znovu doprava. Proběhněte kolem lavičky a nakonec se zřítíte dolů. Několika ranami z brokovnice se zbavte dalšího bosse (Large Worm), seberte loveckou pušku z rozbité vitríny a vyběhněte ven. Poničeným městem se vraťte zpět do nemocnice, promluvte si s Lisou a zase ji opusťte. Hned jak projdete nemocniční bránou, tak utíkejte rovně a po schodišti vyběhněte na střechu, kde vás čeká souboj s další fází Large Worma. S ničím se nezdržujte, vezměte si do ruky brokovnice a začněte do něj střílet hlava nehlava. Po několika ranách padne k zemi a vy můžete pokračovat dál.

2.10) Kanalizace [s0210]


Seběhněte ze střechy dolů na ulici, vraťte se zpět do Old Silent Hillu a budete automaticky přesunuti ke vchodu do kanalizace. Prozkoumejte zámek klece, rozstřelte ho a po žebříku slezte dolů do kanalizace. Utíkejte na konec prvního tunelu, dejte se doleva a držte se levé zdi. Až zajdete za roh, přejděte na druhou stranu stoky (na stěně uvidíte nápis C3) a jděte vpravo. Jedinou možnou cestou doběhněte až do místnosti a ze stolu seberte mapu a ze stěny klíč. Druhou brankou místnost opusťte, podívejte se na mapu a doběhněte k jižnímu žebříku, po kterém vylezte nahoru. Dojděte na rozcestí, podle mapy se dejte východní cestou a na konci zahněte doprava. Na dalším rozcestí se dejte znova doprava a dojděte na konec západní chodby, kde najdete tratoliště krve (při pohledu z vrchu ho lze špatně vidět). Prozkoumejte ho, seberte klíč a zbavte se havěti, která vás napadne. Nakonec už jen doběhněte na východní chodby, klíčem si odemkněte dveře a po žebříku vylezte na povrch.

2.11) Silent Hill [s0211]


Když se věci dostanou mimo jakoukoliv kontrolu
Utíkejte rovně, doběhněte k informační tabuli a vezměte si z druhé strany mapu. Zamiřte do Annie´s Bar, uvnitř shlédněte animaci s dr. Kaufmannem a pak prohledejte jeho peněženku, která leží na zemi. V ní najdete recept a klíč. Opusťte tedy bar a vydejte se na východ k Indian Runner. Prozkoumejte recept, číselný kód zadejte na zámku dveří a vstupte dovnitř. Otevřete zásuvku stolku, seberte klíč od sejfu a otevřete ho. Pak prozkoumejte papíry na zdi a získáte další kód (0886). Opusťte budovu, utíkejte na jih a držte se pravé strany silnice. Po chvíli narazíte na dveře s kódovacím panelem. Zadejte kód získaný v Indian Runner, vstupte dovnitř a z pohovky seberte magnet. Otevřenými dveřmi pokračujte na recepci a odtud ven z budovy před motel. Běžte do pokoje číslo 3, odsuňte komodu a pomocí magnetu vytáhněte klíč od motocyklu. Vraťte se zpět do místnosti, kde jste našli magnet, projděte dveřmi vedle gauče a na motorku použijte právě získaný klíč. Po skončení animace vyběhněte ven na ulici, utíkejte na západ po Sandford Street a po chvíli nastane prudká změna.


2.12) Iluzorní Silent Hill [s0212]


Pokračujte dál na západ a po chvíli odbočte na jih směrem k majáku (Lighthouse). Na konci cesty seběhněte dolů po schodech nalevo, vstupte na palubu hausbótu a shlédněte rozhovor mezi Harrym, Cybil a Dahliou. Po jeho skončení pokračujte až k majáku a po točitém schodišti vystoupejte na střechu, kde se znova setkáte s duchem Alessy. Po jejím zmizení opusťte maják a budete automaticky přesunuti na loďku. Utíkejte dál na sever a následně na západ, kde najdete otvor vedoucí do kanálu. Slezte tedy dolů, seberte si ze stěny mapu a podle ní doběhněte k druhému žebříku, který vás přivede do zábavního parku. Od žebříku utíkejte kupředu, proběhněte kolem červeného kolotoče  a držte se levé strany. Doběhněte ke stánku se zmrzlinou, kde si uložte si hru. Následně se vydejte dál a dostanete se ke kolotoči s koníky. Po setkání se Cybil jí polijte tekutinou z lahve, kterou jste našli v nemocnici a hra se přesune do poslední části.

2.13) Nicota [s0213]


Jedna opuštěná psí bouda i se svým nocležníkem
Po shlédnutí animace projděte dveřmi, doběhněte k výtahu a nastupte do něj. Pro nynější lokace nemáme bohužel mapu a tak si budeme muset udělat označení. Vždy při vstupu do nové chodby označte všechny místnosti proti směru hodinových ručiček písmenem a číslem. První chodbu si tedy označte jako P1-P8. Projděte dveřmi P6, seběhněte po schodech dolů a v místnosti na konci si vezměte šroubovák a kombinačky. Vraťte se do původní chodby, vstupte do P8 a kombinačky použijte na potrubí. Získáte Ophielův klíč, kterým můžete odemknout dveře P5 a vstoupit do druhé chodby. Zde si označte místnosti D1-D8 (dveře, kterými jste prošli, ponecháme bez označení). V D7 nastavte na panelech zleva doprava čísla 6,4 a 8, seberte kámen času a utíkejte ke dveřím D2. Na panelu zadejte slovo ALERT, v poslední místnosti seberte amulet Solomona a jděte nazpět. Po shlédnutí animace se vraťte do první chodby a zamiřte do P3. Do hodin vložte kámen času, vezměte klíč a vydejte se do P7. Vyjeďte výtahem do 2. patra (označení místností T1-6), v T4 seberte Crest of Mercury a prsten a projděte dveřmi T2 do čtvrté chodby (Č1-8). V Č1 seberte ze stolku fotoaparát, vraťte se k výtahu a vyjeďte do 3. patra. Vyfoťte levý obraz, symboly zadejte na dveřích po vaší levici a v místnosti za nimi si vezměte klíč od klece. Vraťte se do čtvrtéchodby, otevřete si dveře Č6 a jimi se dostanete do první chodby. Zamiřte do P1 a z klece vytáhněte Key of Phaleg, kterým odemknete dveře P2. Dostanete se do páté chodby, kde si místnosti označte PA1-6. V PA1 nejprve použijte na skříňku prsten, čímž spojíte řetěz, pak vytáhněte Melchiorovu dýku a opusťte místnost. V PA2 roztrhněte sáček s bonbóny, seberte Key of Bethor a přes chodbu pokračujte do místnosti PA5 pro znamení Ankh. Za dveřmi PA6 vypněte generátor, zamiřte zpět do první chodby a z ní dveřmi P4 do čtvrté chodby. V Č2 odmontujte pomocí šroubováku destičku na zdi, seberte klíč a s ním otevřete dveře PA3. Po animaci seberte disk a v místnosti PA4 zasaďte do dveří všechny předměty (Amulet of Solomon, Crest of Mercury, Ankh, Dagger of Melchior a Disk of Ouroboros). Nakonec už jen projděte dveřmi, seběhněte dolů po schodišti a bude následovat souboj s bossem (tím může být Alessa nebo démon). Na oba bosse působí  stejná taktika, díky které zvládnete nepřítele bez újmy na zdraví. Vezměte si do ruky loveckou pušku, stiskněte zároveň L2+R2, čímž zamíříte přímo na bosse a vyprázdněte do něj 6 ran. Poté utíkejte kolem, dokud se nevyhnete jeho útoku a celý postup opakujte, dokud nezemře. Poté už si jen vychutnejte závěrečnou animaci celé hry.

3) Zakončení [s03]


Ve hře můžete získat celkem pět různých zakončení, které přímo závisí na vašem počínání. V následujícím přehledu je jejich souhrn a popis toho, jak každý konec aktivovat.

Konec
Aktivace
Bad
Až se dostanete ven z kanálů, tak přeskočte celou pasáž v Annie´s baru, Indian Runner i motelu a v zábavním parku zastřelte Cybil.
Bad +
Až se dostanete ven z kanálů, tak přeskočte celou pasáž v Annie´s baru, Indian Runner i motelu a v zábavním parku zachraňte Cybil pomocí záhadné tekutiny z nemocnice.
Good
Nepřeskakujte žádnou pasáž ve hře a zastřelte Cybil v zábavním parku.
Good +
Nepřeskakujte žádnou pasáž ve hře a poté zachraňte Cybil pomocí záhadné tekutiny z nemocnice.
Ufo
Toto zakončení je bonusové a lze ho získat až při druhém hraní. Začněte tedy hrát Next Fear mód, najděte Channeling Stone a použijte ho ve vybraných lokacích – na střeše iluzorní školy, u nemocnice před bitvou s můrou, v motelu před pokoji, u okna na hausbótu a na střeše majáku.

4) Extras [s04]


Bonus
Aktivace
Extra menu
Po dohrání hry jděte do options a stiskněte R1, R2, L1 nebo L2 a objeví se speciální menu, kde si můžete vybrat několik extra nastavení.
Kanystr
Po dohrání hry ho najdete na benzínové stanici, když se vydáte na východ od místního kostela. S jeho pomocí můžete nahodit jednu ze dvou bonusových zbraní.
Motorová pila
Po dohrání hry seberte benzín a kolem kostela utíkejte po ulici na západ. Na konci ulice najdete motorovou pilu v rozbité výloze obchodu nalevo. Musíte do ní nalít palivo.
Zbíječka
Po dohrání hry seberte benzín a utíkejte k řídící budově mostu. Ve spodní místnosti najdete právě zmíněnou zbíječku, do které nalijte palivo.
Zvláštní kámen
Po dohrání hry se zakončením Good +  se vydejte do Convenience Storu na rohu Bachmanovi a Finneyho ulice. Zde najdete kámen, který slouží pro získání Ufo konce.
Hyper Blaster
Dohrajte hru se zakončením Ufo a při startu nové hry ho budete mít v inventáři.
Katana
Dohrajte hru se zakončením Bad + a dostaňte se do domu se psí bodou na Levinově ulici. Uvnitř vstupte do nyní již otevřené místnosti po Harryho pravici.
Oranžový paprsek Hyper Blasteru
V závěrečném hodnocení získejte 8-9.9 hvězd a budete odměněni vylepšenou verzí Hyper Blasteru.
Zelený paprsek Hyper Blasteru
V závěrečném hodnocení získejte vše 10 hvězd a budete odměněni extra silnou verzí Hyper Blasteru.

5) Seznam předmětů [s05]


V následující tabulce najdete seznam všech předmětů, které můžete ve hře najít. Všechny jsou očíslovány a seřazeny ve stejném pořadí, v jakém je naleznete ve hře. Podle závěrečného zhodnocení je ve hře 204 předmětů, což ale není pravda. Díky malé chybě vývojářů je v některých verzích předmětů jen 203 a nabrání tekutiny v nemocnici se nepočítá. Navíc bych chtěl podotknout, že všechny lokace jsou určeny podle mapy a směry jsou uváděné tak, jak je na mapě vidíte a ne podle kompasu.

#
Předmět
Lokace
001
Handgun
Dostanete ji od Cybil v kavárně.
002
Health drink
Najdete ji na pultu v kavárně.
003
Flashlight
Najdete ji na pultu v kavárně.
xxx
Residental area map
Najdete ji na pultu v kavárně.
004
Health drink
Na opačném konci pultu v kavárně.
005
Kitchen knife
Na opačném konci pultu v kavárně.
006
Pocket radio
Na stolku v kavárně poté, co zabijete okřídlenou bestii.
007
Handgun bullets
Až opustíte kavárnu, tak se dejte vlevo a najdete je na lavičce.
008
Handgun bullets
Na lavičce s předchozími náboji.
009
Health drink
Utíkejte na roh Bachman Rd. a Matheson St. a prozkoumejte okna obchodu Queen Burger.
010
Health drink
V Convenience Store na severu Old Silent Hillu.
011
Health drink
V Convenience Store na severu Old Silent Hillu.
012
Health drink
V Convenience Store na severu Old Silent Hillu.
013
First aid kit
V Convenience Store na severu Old Silent Hillu.
+1
Channeling stone
V Convenience Store na severu Old Silent Hillu po dohrání hry.
014
Health drink
Utíkete na severní konec Bachman Rd. a prohledejte vůz nalevo.
015
Handgun bullets
Z Finney Street utíkejte úzkou uličkou na jih a projděte brankou. Najdete je v rohu v další uličce.
016
Handgun bullets
Seberte je spolu s předchozími náboji.
017
A note - To school
Najdete ji na konci úzké uličky, když se vydáte podle šipky z ulice Finney. Poznámka je poblíž dvou krabiček nábojů.
018
Steel pipe
Vedle poznámky, která odkazuje na školu.
019
Handgun bullets
U policejního auta na východním konci Finney Street.
020
Key of lion
V kufru policejního vozu.
021
Key of scarecrow
Na jihu Ellroy St. přeběhněte přes dřevěnou lávku a prohledejte poštovní schránku.
022
Health drink
Na schodech u domu, kde najdete klíč strašáka.
023
Key of woodman
V tratolišti krve na basketbalovém hřišti v úzké uličce za kavárnou.
024
Health drink
Na popelnici na basketbalovém hřišti.
025
Handgun bullets
Opusťte basketbalové hřiště, utíkejte stále na jih a najdete je u zdi.
026
Handgun bullets
Vedle posledních nábojů.
027
First aid kit
Podívejte se na Matheson St. a přesně v polovině uvidíte krátkou uličku směřující dolů. Na jejím konci najdete lékárničku.
028
Health drink
Utíkejte k jámě na jižním konci Levin Street a prohledejte dům po vaší levici.
029
A note - Doghouse
Z křižovatky Levin a Matheson Street se dejte na západ a objevíte ji u jámy.
030
House key
Najdete ho v psí boudě, u domu na levé straně Levin Street.
031
First aid kit
Na kabinetu v domě se psí boudou na Levin Street.
+2
Katana
V zamčené místnosti v domě na Levin Street.
032
Handgun bullets
Na kabinetu v domě se psí boudou na Levin Street.
033
Handgun bullets
Na stole v domě se psí boudou na Levin Street.
034
Health drink
V kuchyni domu se psí boudou na Levin Street.
035
Health drink
V zahradě domu na Levin street.
036
Health drink
U posledního léčivého drinku.
037
Health drink
Až opustíte zahradu, tak utíkejte uličkou na jih a přeběhněte do úzké uličky spojující Matheson a Bloch Street. V ní ho najdete po levé straně u popelnic.
038
Handgun bullets
Ve stejné uličce jako předchozí léčivý drink, ale po pravé straně.
039
Handgun bullets
U levé části zříceného mostu na severu Midwich Street.
040
Health drink
Pod zničeným mostem vedle nábojů.
041
Health drink
Ve školním autobusu na jihu Midwich Street.
042
Health drink
Vedle posledního léčivého drinku.
xxx
School map
Mapu najdete na lavičce nalevo ve vstupní hale školy.
043
Handgun bullets
Na stole v malé místnosti za recepcí.
044
First aid kit
V ošetřovně (Infirmary) na posteli.
045
Health drink
Ve skříňce s léčivy v ošetřovně.
046
Handgun bullets
V neoznačené místnosti v 1. patře, která se nachází mezi místnostmi Storage a Hall.
047
Health drink
Na stole v severozápadní třídě ve 2. patře školy.
048
Handgun bullets
Na dámských toaletách ve 2. patře.
049
Chemical
V místnosti Lab Equipment Room v 2. patře.
050
Handgun bullets
Ve vedlejší Chemistry Lab na stole poblíž okna.
051
Gold medallion
V Chemistry Lab poté, co použijete chemikálii na ruku na stole.
052
First aid kit
Na stole v knihovně (Library).
053
Handgun bullets
V jihovýchodní třídě v 2. patře.
054
Handgun bullets
V severovýchodní třídě v 1. patře.
055
Silver medallion
Vypadne ze stěny v Music Room po vyřešení puzzlu s piánem.
056
Handgun bullets
V neoznačené místnosti v 1. patře iluzorní školy, která se nachází mezi místnostmi Storage a Hall.
057
First aid kit
Ve stejné místnosti jako náboje.
058
Rubber ball
Ve skladišti (Storage) v iluzorní škole.
059
Picture card
Najdete ji v severovýchodní třídě v 1. patře iluzorní školy.
060
Health drink
Na lavičce u jihovýchodní třídy v 1. patře.
061
First aid kit
Na ošetřovně (Infirmary) v 1. patře.
062
Health drink
Ve skříňce na ošetřovně.
063
Ampoule
Najdete ji na kolečkovém křesle ve vstupní hale (Lobby).
064
Handgun bullets
Na pohovce v místnosti za recepcí.
065
Handgun bullets
Na chlapeckých záchodech v 2. patře školy. Abyste se tam dostali, tak musíte vstoupit na dámské záchody v 1. patře a ty vás teleportují o patro výš. Pak vyjděte na chodbu  a vstupte na vedlejší toalety.
066
Handgun bullets
Společně s předchozími náboji na chlapeckých toaletách.
067
Shotgun shells
Najdete ji společně s předchozími náboji.
068
Shotgun
Na chlapeckých toaletách v 1. patře školy.
069
Handgun bullets
V severozápadní učitelské místnosti v 1. patře (Teacher´s Room).
070
Health drink
Na lavičce u severozápadní třídy v 2. patře.
071
Handgun bullets
Uvnitř třídy v severozápadním rohu 2. patra.
072
Shotgun shells
Na židli v jihozápadní třídě ve 2. patře.
073
Library reserve key
Najdete ho u mrtvoly, která vypadne ze skříňky v Locker Room v 2. patře iluzorní školy.
074
Classroom key
Najdete ho v severovýchodním rohu nádvoří poté, co vyřešíte lehký puzzle na střeše alternativní školy.
075
First aid kit
Na polici v Library Reserve.
076
Handgun bullets
Na stole v knihovně (Library).
077
Health drink
Najdete ho v 2. patře v jihovýchodní třídě.
078
Health drink
Na lavičce u jihovýchodní třídy ve 2. patře iluzorní školy.
079
Shotgun shells
Ve skladišti (Storage) v suterénu iluzorní školy.
080
Shotgun shells
S předchozími náboji.
081
Ampoule
S předchozími náboji.
082
K. Gordon key
Na podlaze v Boiler Room po souboji s bossem.
083
Handgun bullets
Na kabinetu v domě K. Gordona.
084
Handgun bullets
V domě K. Gordona v kuchyni.
085
Health drink
Po Levin Street utíkejte na sever, doběhněte k jámě a pokračujte na východ. Najdete ho na zápraží posledního domu.
086
Health drink
Utíkejte na východ po Bradbury Street a držte se levého chodníku. Narazíte na lavičku a na ní bude léčivý nápoj.
087
Handgun bullets
Utíkejte úzkou uličkou spojující Bradbury a Bloch Street  a najdete je u pytlů s odpadky po vaší pravici.
+3
Chainsaw
Utíkejte na západní konec Bloch Street a najdete ji v rozbité vitríně nalevo. Musíte použít benzín. Lze si vybrat buď motorovou pilu, nebo zbíječku.
088
Flauros
Na oltáři v kostele.
089
Drawbridge key
Najdete ho spolu s Flaurosem v kostele.
090
Health drink
U stěny nalevo od oltáře.
+4
Gasoline tank
V garáži čerpací stanice, která je na rohu Ellroy a Bloch Street.
091
Handgun bullets
Ve stejné garáži jako je nádrž s benzínnem.
092
Handgun bullets
U náklaďáku za čerpací stanicí.
093
Shotgun shells
Najdete je společně s předchozími náboji.
094
First aid kit
Utíkejte na východ po Bloch Street a u mostu se držte při pravé straně. Narazíte na schody vedoucí dolů k lékárničce.
095
Shotgun shells
Vedle poslední lékárničky.
+5
Rock drill
Sbíječku najdete ve spodní části kontrolní místnosti mostu. Na její nastartování potřebujete kanystr s benzínem. Musíte si vybrat buď sbíječku, nebo motorovou pilu.
xxx
Shopping district map
Najdete ji na židli v kontrolní místnosti mostu.
096
Health drink
Vedle panelu v kontrolní místnosti mostu.
097
Health drink
Až přeběhnete přes most do nové části města, tak jděte doleva a narazíte na malou budovu. U ní bude health drink na jednom sudu.
098
Handgun bullets
V nové části města se držte napravo a narazíte na schody, které vedou dolů z mostu. Na schodech objevíte krabičku s náboji.
099
Shotgun shells
Na lavičce uvnitř policejní stanice, která se nachází na Sagan Street.
100
Handgun bullets
Na recepci policejní stanice.
101
Handgun bullets
Spolu s předchozími náboji.
102
Handgun bullets
V kanceláři detektivů na policejní stanici.
103
Shotgun shells
Na druhém stole v kanceláři detektivů.
104
Health drink
Na venkovním stolku kavárny Sun na rohu ulic Koontz a Simmons.
105
Handgun bullets
Od kavárny Sun přeběhněte přes ulici a dostanete se do úzké uličky vedle nemocnice. Zde najdete náboje do pistole.
106
Health drink
Ve stejné uličce jako náboje.
xxx
Hospital map
Najdete ji za recepčním pultem v nemocnici.
107
First aid kit
Na recepci u dveří.
xxx
Hospital basement map
Na stolku v Doctor´s Office v 1. podlaží nemocnice.
108
Basement key
V konferenční místnosti nemocnice.
109
Plastic bottle
V nemocniční kuchyni (Kitchen).
110
Health drink
V kuchyni stejně jako plastová láhev.
111
Unknown liquid
Naberte do plastové láhve tekutinu za stolem v Director´s Office. Tohle měl být 204. Předmět, ale díky chybě vývojářů se nezapočítá. V seznamu je tedy uveden jako speciální.
112
Shotgun shells
Na posteli v pokoji 302 v iluzorní nemocnici.
113
Health drink
Na lehátku v pokoji 304 v iluzorní nemocnici.
114
Plate of turtle
Na pánských záchodech ve 3. patře.
115
Handgun bullets
Ve skladišti na polici v 3. patře iluzorní nemocnice.
116
First aid kit
Na druhé polici ve skladišti.
117
Blood pack
Na třetí polici ve skladišti.
118
Plate of cat
Na zdi v pokoji 306 v iluzorní nemocnici.
119
Lighter
Zapalovač najdete na posteli v pokoji 201 ve 2. patře nemocnice.
120
Plate of hatter
V místnosti 204 na stěně (musíte hodit na zem sáček s krví).
121
Handgun bullets
V kanceláři (Office) v 1. patře iluzorní nemocnice.
122
Health drink
V kuchyni v 1. patře.
123
Plate of queen
Poslední plát najdete v Director´s Office.
124
Health drink
V rozbitém automatu na konci chodby v 1. patře.
125
Health drink
Stený automat prozkoumejte  podruhé.
126
Health drink
A potřetí.
127
Basement
storeroom key
Najdete ho na lehátku v Operating Room.
128
Disinfecting alacohol
Najdete ho na jednotce intenzivní péče v iluzorní nemocnici.
129
First aid kit
Na židli v místnosti 206.
130
Hammer
Je opřený o generátor v suterénu nemocnice.
131
Health drink
Na lehátku v márnici (Morgue).
132
Ampoule
Na druhém lehátku v márnici.
133
Handgun bullets
Na polici ve Storeroom.
134
Shotgun shells
Na jiné polici ve Storeroom.
135
Video tape
Kazetu najdete v podzemí. Musíte se dostat do chodby, kde jsou po stranách dveře a vstoupit do jediných otevřených dveří po Harryho levici.
136
Examination room key
Ve stejné chodbě v podzemí vstupte do jediných otevřených dveří nalevo.
137
Antique shop key
Najdete ho na okraji stolu v Examination Room po vašem setkání s Dahliou.
138
Axe
Na pravé stěně ve svatyni, která se nachází uvnitř Antique Shopu.
139
Rifle shells
Po shlédnutí animace s Cheryl na televizních obrazovkách zamiřte po eskalátorech nahoru a dejte se ke zdi napravo. Od ní pokračujte doprava a narazíte na vchod do klenotnictví. Zde najdete náboje.
140
Rifle shells
V klenotnictví jako poslední náboje.
141
First aid kit
V jiném regálu v klenotnictví.
142
Hunting rifle
Během souboje s obří larvou.
143
Rifle shells
Na recepčním pultu iluzorní policejní stanice.
144
Handgun bullets
Na opačné straně recepčního pultu na iluzorní policejní stanici.
xxx
Sewer map
Najdete ji v kanalizaci, pro přesnou lokaci použijte návod.
145
Sewer key
Visí na věšáku ve stejné oblasti v jaké najdete mapu.
146
Health drink
Na pravé straně kanalizace v severozápadní chodbě.
147
Handgun bullets
Vedle posledního léčivého drinku.
148
Shotgun shells
Spolu s léčivým drinkem a náboji do pistole.
149
Rifle shells
Na levé straně kanalizace v severozápadní chodbě.
150
First aid kit
Na konci jižní chodby po levé straně (na mapě na pravé straně).
151
First aid kit
Hned jak vylezete o kanalizační patro výš, tak ji najdete napravo.
152
Health drink
Na první odbočce se dejte doprava (na východ) a utíkejte na konec.
153
Handgun bullets
Vedle léčivého drinku.
154
Sewer exit key
Dostaňte se k jihovýchodnímu rohu a pokračujte na západ spodní kanalizační větví. Na jejím konci najdete klíč v tratolišti krve.
155
Hangun bullets
Až opustíte kanalizace a vylezete nahoru do města, tak je najdete ve zřícenině po vaší levici.
156
Rifle shells
Ve stejné zřícenině.
157
First aid kit
V dalším rohu zříceniny.
xxx
Resort area map
Hned jak opustíte kanalizaci, tak utíkejte rovně k nástěnce s mapou.
158
Kaufmann key
Seberte peněženku u kulečníků v Annie´s Bar.
159
Receipt
V peněžence spolu s klíčem.
160
Health drink
Na konci pultu v Annie´s Bar.
161
Health drink
Společně s předchozím léčivým nápojem.
162
Rifle shells
Na pultu v Indian Runner.
163
Health drink
Na pultu v Indian Runner.
164
Safe key
Uvnitř šuplíku v Indian Runner.
165
Magnet
Na pohovce v hlavní budově motelu.
166
Health drink
V koupelně motelového pokoje č. 3.
167
Motorcycle key
V motelovém pokoji č. 3 ho najdete pod skříňkou a na díru použijte magnet.
168
Health drink
V garáži s motorkou v hlavní budově motelu.
169
Shotgun shells
Vedle health drinku v garáži.
170
Health drink
Utíkejte na západ po Sandford Street a držte se nalevo. Narazíte na schody a po nich seběhněte k nápoji.
171
Rifle shells
Vedle health drinku.
172
Health drink
Až se změní město do iluzorní podoby, tak utíkejte dál a v místě, kde se dělí Sandford a W. Sandford Street je ulička směřující na sever. V ní najdete léčivý drink.
173
Shotgun shells
Vedle posledního health drinku v malé uličce.
174
Handgun bullets
Na židli na hausbótu.
175
Health drink
U okna na hausbótu.
176
Rifle shells
Vedle léčivého drinku.
177
First aid kit
Od loďky pokračujte, co nejdál směrem na jih.
xxx
Sewer map
Najdete ji u žebříku, jakmile slezete do kanálů.
178
Health drink
Proběhněte první spojovací chodbou směrem na západ a najdete drink přímo naproti vám ve výklenku.
179
Handgun bullets
Na jižním konci prostřední kanalizační chodby.
180
Health drink
Vedle nábojů.
181
Screwdriver
Proběhněte dveřmi P6, utíkejte na konec a seberte šroubovák.
182
Pliers
Vedle šroubováku.
183
Key of Ophiel
Za dveřmi P8 použijte kombinačky a vytáhněte klíč z potrubí.
184
Stone of time
V místnosti D7 naťukejte na jednotlivých panelech čísla 6, 4 a 8 a seberte kámen.
185
Amulet of Solomon
U dveří D2 zadejte kód ALERT, projděte dveřmi a utíkejte do zadní místnosti, kde najdete amulet na stěně.
186
Key of Hagith
V místnosti P3 vložte kámen času do hodin a seberte klíč.
187
First aid kit
Na židli v místnosti P3.
188
Shotgun shells
Vzadu na stolku nalevo od lékárničky.
189
Crest of Mercury
Najdete ji v místnosti T4.
190
Ring of contract
Ve stejné místnosti jako Crest of Mercury.
191
Rifle shells
Na stolku v rohu místnosti T4.
192
Camera
Fotoaparát najdete na stole v Č1.
193
Handgun bullets
Ve stejné místnosti jako fotoaparát.
194
Bird cage key
Vyjeďte výtahem do 3. patra, vyřešte puzzly s obrazy a vstupte do místnosti nalevo.
195
Health drink
Ve 3. patře v místnosti napravo.
196
Key of Phaleg
V místnosti P1 odemkněte ptačí klec.
197
Handgun bullets
Na lůžku v místnosti P1.
198
Dagger of Melchior
V PA1 spojte řetízek pomocí prstenu a poté seberte dýku ve skříni.
199
Key of Bethor
V PA2 roztrhněte sáček s bonbóny.
200
Health drink
Na polici v PA2.
201
Handgun bullets
Na druhé polici v PA2.
202
Ankh
Najdete ho viset na stěně v místnosti PA5.
203
Key of Aratron
Za dveřmi Č2 odmontujte s pomocí šroubováku destičku na stěně.
204
Disk of Ouroboros
Najdete ho v místnosti PA3. Schovává se na panelu vedle fotky mladé Alessy.


6) Hodnocení 10 hvězd [s06]


V následující části máte napsány limity, které musíte splnit pro to, abyste získali nejlepší hodnocení a získali tak vylepšenou verzi Hyper Blasteru.

1) Clear game (dohrání hry): Na zlato musíte mít hru dohranou pětkrát se všemi 5 konci.
2) Ending (konec): Dohrajte hru se zakončením Good +.
3) Saves (uložení hry): Za celou hru můžete použít maximálně 2 savy.
4) Continues (pokračování): Pokud vás zabijí, tak můžete použít 1 pokračování.  
5) Total time (celkový čas): Hru musíte dohrát do 1,5 hodiny, proto zrychlujte všechna videa.
6) Items (předměty): Najděte alespoň 160 předmětů plus extra předměty.
7) Defeated enemies (poražení nepřátelé): Zabijte alespoň 210 nepřátel, přičemž minimálně 90 zabijete střelnými zbraněmi a 90 zbraněmi na blízko. Nepoužívejte vaše extra zbraně, protože by vám zničili hodnocení.
8) Shooting styles (střelecké styly): Ve hře jsou 4 různé styly a těmi jsou střelba na dálku, na střední vzdálenost, na blízku a nakonec střelba do prázdna. Pokud chcete dostat zlato, tak musíte udržet střelbu do prázdna do 0.13. Rovněž největší část poté bude tvořit střelba na blízku a nejmenší ta na dálku.

1 komentář:

Jugg řekl(a)...

Tahle hra byla bomba a sám si pamatuji, že když jsem ji poprvé na PS1 hrál, že jsem se v nějakej ten moment bez návodu neobešel. I když o tom, že jsou nějaký alternativní konce jsem se dozvěděl až o pár let dál. :) Pěkně sepsané.