sobota 28. června 2014

Návod Agatha Christie and Then There Were None

Sekce


1) Návod [s01]
    1.01) Kapitola 1 [s0101]
    1.02) Kapitola 2 [s0102]
    1.03) Kapitola 3 [s0103]
    1.04) Kapitola 4 [s0104]
    1.05) Kapitola 5 [s0105]
    1.06) Kapitola 6 [s0106]
    1.07) Kapitola 7 [s0107]
    1.08) Kapitola 8 [s0108]
    1.09) Kapitola 9 [s0109]
    1.10) Kapitola 10 [s0110]
2) Zakončení [s02]


1) Návod [s01]



1.01) Kapitola 1 [s0101]


Ohledání mrtvoly.
Jděte k molu, prozkoumejte zničenou loď a utíkejte zpět k domu, kde si promluvte se sluhou. Po skončení rozhovoru se dostanete do domu. Jděte doleva, v místnosti na konci si vezměte ze stolku tři skleničky a pokračujte do sousedního pokoje s kulečníkem. Tam si vyslechněte rozhovor dvou mužů, jděte zpět do uvítacího sálu a vstupte do jídelny napravo. Z prvního šuplíku komody si vezměte baterku, dveřmi napravo vstupte do kuchyně a ve spižírně si vezměte lopatku z pytle s moukou. Dvakrát s ní odeberte mouku z pytle a získáte baterie. Následně si vezměte z poličky kus sýra zabaleného v látce, jděte zpět do kuchyně a zadními dveřmi vstupte do chodby. Vstupte do pokoje napravo, z rohu stolu seberte balíček šicích jehel a vraťte se na chodbu. Vyběhněte po schodech nahoru, promluvte si s postarší ženou a pomozte jí zvednout prádlo ze země (první možnost). Jděte doprava, projděte dveřmi a dostanete se do horního patra s pokoji. Zamiřte doleva, vstupte do 4. dveří, na které narazíte a ze stolku vedle postele se pokuste vzít zápisník. Objeví se Blore a odehraje se krátká scénka. Vyjděte ven z pokoje, postupně zaklepejte na další čtyři pokoje a seznamte se s hosty. Hned nato zazní zvonek a vy se přesunete do kuchyně. Přes dveře si poslechněte rozhovor v jídelně, vraťte se ke schodišti, vyběhněte nahoru a ze skříně si vezměte ubrusy. Běžte k pokojům, dejte se doprava a vejděte do prvního, na který narazíte. Ze stolku si vezměte kódovanou zprávu, pak prozkoumejte noční stolek napravo od postele a ze šuplíku seberte dešifrovací klíč. Vraťte se na ochoz, pokračujte po směru hodinových ručiček a vstupte do druhého pokoje, který patří starší dámě jménem Emily. Seberte ze stolku bibli a otevřete si inventář. Do spodní lišty dejte postupně bibli, kódovanou zprávu a dešifrovací klíč, zkombinujte je (symbol ozubených koleček) a zapište si je do poznámkového bloku (symbol lupy). Pak vyjděte zadními dveřmi na balkón, dejte se doleva a narazíte na dalekohled, který spolu s trojnožkou seberte. Jděte zpátky do kuchyně a znovu vyslechněte rozhovor v jídelně. Po skončení animace vyběhněte po schodech nahoru, jděte doleva a uvidíte dvoje dveře. Těmi napravo vstupte do doktorova pokoje, seberte jeho brašnu a doneste mu ji do pokoje pro služebnictvo (pokoj mezi zadními dveřmi kuchyně a schodištěm). Po předání kufříku jděte do salónku (od hlavních dveří domu nalevo), vyslechněte si rozhovor mezi hosty a opusťte salón. V hlavní hale si z gramofonu seberte desku, vraťte se do salónku a postupně ostatní vyzpovídejte. Jakmile Marston zemře, tak si znovu se všemi promluvte a kapitola skončí.

1.02) Kapitola 2 [s0102]


Jděte ke schodišti, zkombinujte baterie s baterkou a vyjděte nahoru. Jděte do pokoje doktora Armstronga, prohlédněte si ho a následně utíkejte proti směru hodinových ručiček do dalšího odemčeného pokoje, který patří Lombardovi. Poslechněte si jeho chrápání, vraťte se na ochoz a pokračujte k dalšímu odemčenému pokoji. Po několika scénkách se hra automaticky přesune do salónku. Z něj pokračujte do jídelny, shlédněte animaci a opět si se všemi promluvte.


1.03) Kapitola 3 [s0103]


10 malých námořníků.
V kuchyni si promluvte se sluhou Rogersem, pak jděte do herny vedle salónku a vyslechněte rozhovor mezi Armstrongem a Wargravem. Poté si s oběma promluvte a zadními dveřmi vstupte do knihovny, odkud pokračujte prosklenými dveřmi ven z domu. Po cestičce dojděte na křižovatku, dejte se pravou cestou a doběhněte k včelím úlům. Z velkého kamene za zničeným plotem seberte koš se zkvašenými jablky, jděte nazpět a dejte se spodní cestou na útes, kde si promluvte se slečnou Claythornovou. Vraťte se na křižovatku, jděte doleva a dostanete se na rozcestí ve tvaru písmene Y. Po cestě nalevo seběhněte dolů na pláž, kde si promluvte s generálem a vraťte se na Y křižovatku. Z ní pokračujte nahoru po travnaté pěšince, promluvte si s Blorem a Lombardem a pokračujte po cestičce před dům, kde s nimi znovu prohoďte pár slov. Levou cestou pokračujte k dřevěné boudě, do třetice si s nimi promluvte a vstupte dovnitř. Seberte lopatu opřenou o stěnu, v zadní části vědro a vyjděte ven. Pokračujte směrem na východ až k pumpě, seberte zelenou hadici a vědro naplňte vodou. Nakonec se vraťte před dům a promluvte si s Emily.

1.04) Kapitola 4 [s0104]


Promluvte si se všemi v jídelně, následně se sluhou v kuchyni a hra se přenese do salónku, kde vyzpovídejte Emily. Pak zamiřte do knihovny, jděte doprava a prozkoumejte knihovnu, z níž vytáhněte tři knihy. Vložte je zpět podle barev a vstupte do tajné chodby za knihovnou. Nejprve prohledejte stolek nalevo, pak jděte k trezoru a otočte kolečkem podle kódu, který jste získali z dešifrované zprávy v první kapitole (doleva na 28, doprava na 11 a doleva na 49). Zatáhněte za kliku, vstupte do trezoru, zpod stolku napravo si vezměte vyfouknutý člun a zamiřte k šuplíkům. Přehoďte je tak, aby vytvořili Rule The Waves, vstupte do tajné místnosti a pákou nalevo nahoďte světlo. Sejděte po schodech dolů do jeskyně, přeběhněte přes železný můstek a prohledejte harampádí, mezi kterým najdete vesla. Projděte dřevěnými dveřmi nalevo, ze země seberte kleště a prohlédněte si stěnu. Za ní použijte na prohlubeň lopatu a získáte ruční pumpu. Vraťte se ke schodišti, jděte doprava a poblíž kamenů prozkoumejte malou ponorku. Odmontujte z ní vrtuli (točte wiimotem po směru hodinových ručiček), jděte dál po můstku a prohlédněte si vodu. V inventáři zkombinujte člun, vesla a pumpu, následně nafoukejte člun a použijte ho na vodu. Odehraje se krátká scénka, ve které poplujete po moři a následně ztroskotáte na pláži. Utíkejte k domku na kopci, uvnitř si vezměte z truhly rybářské sítě a vyjděte před dům. Jděte doprava, sklepními dveřmi sestupte dolů a dostanete se do známé jeskyně. Vraťte se tedy zpět do knihovny, odtud do herny a dvojitými dveřmi vedle kulečníku vstupte do promítací místnosti. Po skončení animace si promluvte s Philipem i Verou a jděte do vstupní haly. Odtud zamiřte k jídelně a promluvte si se sluhou. Následně jděte k hlavnímu schodišti, jděte kolem něj dozadu a projděte dveřmi, čímž se dostanete do chodby pro služebnictvo. Zamiřte do kuchyně a v inventáři od sebe oddělejte sýr a látku. Jděte k lisu na ovoce nalevo od spižírny, vložte do nádoby látku a pak i zkvašená jablka. Pod trubici, ze které vytéká šťáva, položte skleničku, na tyč nahoře připevněte vrtuli a otočte s ní. Vezměte si skleničku s moštem, utíkejte do 2. patra a když se dáte doprava, tak vstupte do pátého pokoje, který uvidíte. Uvnitř si promluvte se soudcem a vyjděte ven. Následně zamiřte do pokoje doktora Armstronga a promluvte si s ním. Pokračujte do pokoje pro služebnictvo v prvním patře, v koupelně vyzpovídejte Blora a hra vás automaticky přesune do nočního salónku. Vraťte se do 2. patra k pokojům a jděte doleva. Vstupte do pokoje Very (čtvrté v pořadí), po krátké scénce si odpočiňte a ráno si promluvte s ostatními. Jakmile vás soudce pošle najít ostatní, tak vyjděte s Blorem před dům a narazíte na Emily. Potom utíkejte doleva do zahrady, shlédněte rozhovor u dřevěné boudy a kapitola skončí.

1.05) Kapitola 5 [s0105]


Na pobřeží, bez možnosti útěku.
V herně si promluvte se soudcem Wargravem, poté se vydejte přes knihovnu na zahradu a dojděte na křižovatku. Dejte se pravou cestou, proběhněte kolem včelích úlů a na rozcestí ve tvaru T se dejte spodní cestou. Doběhněte ke dvěma kozám a zjistíte, že v postupu dál vám brání trní. Polijte ho jablečný moštem, počkejte, až ho spasou kozy a pokračujte do druhé části pláže. Napravo u skály seberte ze země rybářské lanko, pak se podívejte na oblohu a dostanete hlášku o červeném blikajícím světle. Použijte tedy dalekohled a v dálce uvidíte bóji. Jděte zpět ke kozám, pak ještě o jeden obraz dál a pokračujte cestou napravo. Doběhněte k další koze, do žlabu vylijte vodu z vědra a doběhněte do opuštěné osady. V druhém domku seberte kožený postroj na kozu a vraťte se zpět na křižovatku poblíž domu, ze které vedli čtyři různé cesty. Odtud běžte na jih k útesu a opět narazíte na Veru a Philipa Lombarda. Následně otevřete inventář, prohlédněte si dokumenty a v jednom z nich najdete plánek pro stavbu padáku. Ten si překreslete do bloku a vraťte se na terasu k domu, kde narazíte na Emily a doktora Armstronga. Po skončení debaty se zeptejte Emily jestli by vám sešila látku na padák a dejte jí balíček jehel. Pak jděte do domu, vyběhněte po schodech nahoru a podívejte se klíčovou dírkou do pokoje doktora Armstronga. Následně jděte k dřevěné kůlně, kde si promluvte s Blorem a hra se přesune na pláž. Vydejte se zpět k Emily, dejte jí rybářské lanko a vstupte do domu. Hned nato jděte za Emily a vezměte si od ní hotový výrobek. V inventáři ho zkombinujte s rybářskou sítí, trojnožkou od dalekohledu a koženým postrojem pro kozy, utíkejte na útes, kde jste dříve potkali Veru a použijte padák. Až budete moci postavu ovládat, tak se urychleně vydejte k včelím úlům a kapitola skončí.


1.06) Kapitola 6 [s0106]


Promluvte si s Wargravem, následně s Armstrongem a opusťte salón. Vyběhněte do 2. patra, vstupte do Lombardova pokoje a stanete se svědky krátké scénky. Následně utíkejte do herny, shlédněte animaci, v níž zjistíte, že jste otráven a po výkřiku Very zamiřte nahoru do patra. Vydejte se k jejímu pokoji a budete omráčen. Po probuzení jděte do jídelny a tam najdete zastřeleného soudce. Nyní se vydejte do opuštěné osady, vstupte do prvního domku a nalevo od vchodu najdete kanystr s benzínem (pokud zde nebude, tak běžte do dřevěné boudy u domu a na polici najdete kartičku se vzkazem, po jehož přečtení se kanystr v domku objeví). Vraťte se zpět k domu, v dřevěné boudě prozkoumejte generátor a nalijte do něj benzín. Následně ho nastartujte a vydejte se ke včelím úlům. Od nich pokračujte o jeden obraz doleva, nalevo v trávě seberte sérum a použijte ho na sebe.


1.07) Kapitola 7 [s0107]


Se všemi v salónku si promluvte, shlédněte animaci a vyběhněte nahoru do patra. Jděte na obhlídku pokojů zbylých hostů, pak vyjděte před dům a chvíli zkoumejte okolí. Nakonec se vraťte do domu, v 2. patře si promluvte s Verou a ta vám řekne, že mám Philipovu zbraň a že se Philip vydal rozdělat signální oheň. Utíkejte tedy k útesu, kde jste použili dříve padák, prozkoumejte hořící oheň a vraťte se zpět do sídla. Nahoře si promluvte s Philipem, Blorem a Verou, shlédněte sekvenci a začne 8. kapitola.


1.08) Kapitola 8 [s0108]



Nejprve jděte do promítacího sálu, prozkoumejte soudcovo tělo a utíkejte do knihovny. Z ní vyjděte prosklenými dveřmi před dům, obhlédněte tělo mrtvého Blora a shlédněte rozhovor. Potom zvedněte ze země mramorovou sošku, utíkejte na pláž a napravo najdete tělo doktora Armstronga.


1.09) Kapitola 9 [s0109]



Po rozhovoru s Verou opusťte dům a utíkejte na útes, kde shlédněte animaci.


1.10) Kapitola 10 [s0110]


Vyjděte po schodech nahoru a shlédněte animaci. Nyní máte na výběr dvě možnosti. Buď se schovejte do koupelny anebo si vezměte do ruku sošku a trefte s ní Gabriellu do ruky. Pak už jen shlédněte závěrečnou animaci a máte dohráno.


2) Zakončení [s02]


Ve hře se nacházejí celkem 4 zakončení a jedno speciální, které můžete vidět až po dohrání samotné hry. Zde jsou uvedeny jednotlivé zakončení včetně toho jak jich dosáhnout.

Ending 1: Narracott přežije Zisk: Abyste získali toto zakončení, tak v 9. kapitole nechoďte přímo za Lombardem, ale chvíli pobíhejte po zahradě a okolí. Nakonec se za ním vydejte a on při výbuchu zemře. Následně se v 10. kapitole schovejte do koupelny a nechte Gabrielle, ať zastřelí Veru.

Ending 2: Přežije Narracott i Lombard Zisk: V kapitole 9 utíkejte rychle na útes a zachraňte Lombarda před výbuchem. Následně pak nechte Gabrielle, ať zastřelí Veru v kapitole 10.

Ending 3: Přežije Narracott a Vera Zisk: V 9. kapitole nechte Lombarda zemřít a poté pokračujte do kapitoly 10. Až budete stát za Gabrielle, tak jí trefte do ruky soškou medvěda a zachraňte Veru.

Ending 4: Narracott, Lombard i Vera přežijí Zisk: Jednoduše zachraňte Lombarda v kapitole 9 a až budete stát za Gabrielle v kapitole 10, tak vytáhněte sošku medvěda, kterou byl zabit Blore. Namiřte na ruku Gabrielle a zasáhněte ji, čímž Veru zachráníte.

Special Ending: Skutečný konec podle knihy Zisk: Toto zakončení vyžaduje ještě chvíli hraní. Jakmile se objevíte ve foyer, tak uslyšíte hlas pana Owena, který vychází z gramofonu a informuje vás o možném zakončení. Utíkejte do jídelny, ze stolu seberte figurku námořníka a pokračujte do promítací místnosti. Jděte k projektoru vedle dveří, prohledejte šuplíky a v jednom z nich najdete žárovku. Prohlédněte si projektor, oddělejte krytku a vložte do ní žárovku. Poté zmáčkněte přepínač a shlédněte video (tuto část jste mohli splnit už v původní hře). Znovu prozkoumejte šuplíky a povšimněte si, že v levém rohu nad horním šuplíkem je malé čtvercové místo. Vložte do něj figurku námořníka, otevřete šuplík a seberte filmovou pásku nazvanou Hello Again. Následně ji vložte do projektoru, přepněte tlačítko a shlédněte originální zakončení.

Žádné komentáře: